X App Logo
Blockchain

Elon Musk’s ‘Alles-App’ X zorgt voor speculatie in de crypto-community

Elon Musk’s nieuwste creatie, de ‘alles-app’ X (voorheen Twitter), heeft de crypto-community in rep en roer gezet door een speciaal account te creëren voor zijn aankomende betalingsfunctie. Dit wakkert speculaties aan over de mogelijke implementatie van cryptocurrencies in de app.

Mogelijk dit jaar nog in-app betalingsdiensten

Verwacht wordt dat X medio 2024 in-app betalingsdiensten zal introduceren. Onduidelijk is nog of deze functie verder gaat dan traditionele fiat-valuta en ook cryptocurrencies zal omvatten.

Het nieuw gecreëerde account heeft nog geen berichten geplaatst, maar valt op door de gouden badge die aangeeft dat het een geverifieerde organisatie is. Tevens draagt het de X-badge, wat impliceert dat het direct verbonden is met de alles-app X.

Crypto-onderzoeker Mason Versluis heeft zijn enthousiasme gedeeld met zijn 169.000 volgers op X over de mogelijkheid van crypto integratie in de app, met name valuta’s die beginnen met ‘X’, zoals XRP, XLM en XDC.

Voorstander van Dogecoin

Elon Musk, bekend om zijn steun voor Dogecoin, heeft deze cryptocurrency al geïntegreerd in de merchandise-winkel van Tesla en er regelmatig over gesproken op sociale media. Dit leidt tot speculatie dat Dogecoin een prominente plaats zou kunnen krijgen in de X-app.

In oktober 2023 postte X een meme met een hond die een telefoongesprek voert, wat de Dogecoin-community aanzette tot speculaties over de betekenis ervan. Deze en andere subtiele hints van Musk en X doen vermoeden dat er een bijzondere interesse is in DOGE voor toekomstige projecten.

Crypto-onderzoeker Tokenicer heeft aan zijn 36.200 volgers laten weten dat hij gelooft dat X minder aandacht besteedt aan cryptovriendelijke inhoud. In 2023 implementeerde X een systeem voor het delen van advertentie-inkomsten, waarmee makers van inhoud geld konden verdienen binnen de app. Volgens Tokenicer lijken de betalingen voor crypto-gerelateerde inhoud echter te zijn verminderd.

Sinds de overname van Twitter door Musk in april 2022, zijn er veel speculaties over de evolutie van het platform en de mogelijke integratie van crypto, gezien zijn aanhoudende interesse en commentaar op dit gebied. In juli 2023 suggereerde Musk dat X uiteindelijk mensen de mogelijkheid zou bieden om hun gehele financiële leven te beheren via de app.

Blockchain nieuws

Venezolaanse Regering keurt Cryptomining af wegens hoge elektriciteitsvraag
Grote upgrade voor ShibaSwap: Verhuisd naar Shibarium-blockchain
Deutsche Bank werkt samen met centrale bank van Singapore aan tokenisatieproject
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten