Dogecoin koers
Dogecoin

Elon Musk’s invloed op Dogecoin: Een memecoin met serieuze potentie

In het huidige crypto-landschap, waar nieuwe memecoins de aandacht trekken, blijft miljardair Elon Musk onverminderd volhouden dat Dogecoin (DOGE) zijn favoriete cryptomunt is.

Van memecoin naar wereldwijde valuta?

In een recent interview met The Wall Street Journal licht Musk toe waarom hij nog steeds de voorkeur geeft aan de oorspronkelijke memecoin, die oorspronkelijk werd gecreëerd als een parodie op de toonaangevende cryptocurrency Bitcoin (BTC).

Musk verklaart: “Dogecoin is mijn soort van favoriete cryptocurrency omdat het de beste humor heeft en honden heeft.”

Musk voorspelt met enthousiasme dat het fascinerend zal zijn om te zien hoe een activum dat ooit als grap werd bedacht, uitgroeit tot een wereldwijde valuta. Deze uitspraak komt op een moment dat er berichten circuleren dat Twitter binnenkort cryptobetalingen zal introduceren op het microblogging platform.

“Een goede vriend van mij heeft ooit gezegd dat de meest ironische verklaring en tevens de meest ironische uitkomst voor een valuta zou zijn dat iets wat ooit als grap is ontstaan om de spot te drijven met andere cryptocurrency’s, uiteindelijk de wereldwijde valuta wordt,” aldus Elon Musk.

Invloed en juridische strijd

Musk wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke supporters van DOGE, waarbij zijn acties en uitspraken aanzienlijke impact hebben gehad op de prijs van Dogecoin. In april resulteerde zijn uitvoerende besluit om het blauwe vogelpictogram van Twitter te vervangen door het DOGE-logo in een stijging van 30% van de Dogecoin-prijs.

Op dit moment is Musk verwikkeld in een juridische procedure waarbij een groep investeerders hem aanklaagt voor vermeende illegale promotie en manipulatie van de Dogecoin-prijs, waarbij de geclaimde schade maar liefst 258 miljard dollar bedraagt. De advocaten van Musk verdedigen zijn positie door te stellen dat zijn uitspraken over het token te vaag en onbeduidend waren om te worden beschouwd als een concrete goedkeuring van de digitale activa.

Dogecoin nieuws

Whale haalt voor 53 miljoen dollar aan Dogecoin van crypto beurs
Dogecoin en Shiba Inu tonen veerkracht door sterke liquiditeit
Whale koopt voor miljoenen aan Dogecoin, prijsstijging op komst?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving