Bitcoin Nieuws

Energiebedrijf van de Argentijnse staat maakt stap naar Bitcoin mining

YPF, het energiebedrijf van de Argentijnse staat, levert vanaf heden stroom aan een internationale Bitcoin miner. Dit nieuws komt drie maanden nadat YPF is begonnen met een duurzame pilot waarbij het overtollig gas omzet in stroom. Het heeft er alle schijn van dat het Bitcoin-project hierop zal draaien.

Bitcoin minen in Vaca Muerta

Het project draait in Vaca Muerta (dode koe), een gebied dat bekendstaat om de aanwezigheid van olie en gas. Op het moment van schrijven gaat het om een operatie die 1 megawatt (MW) produceert. Voor het einde van het jaar wil YPF nog een tweede operatie van 8MW uit de grond stampen. “We zijn deze pilot voor Bitcoin mining begonnen vanuit het perspectief van duurzaamheid en business”, aldus CEO Martin Mandarano.

Duurzaamheid, omdat de overproductie van gas over het algemeen verbrand wordt en daarmee het klimaat schade toebrengt. Door het in te zetten voor Bitcoin mining, wordt het gas op een meer duurzame manier verwerkt. Daarnaast vangt YPF er ook nog eens geld voor, waardoor het een win-win situatie is voor het Argentijnse energiebedrijf.

Populaire toepassing voor overtollig gas

Opvallend is dat Bitcoin mining met overtollig gas de laatste tijd flink aan populariteit wint. Crusoe Energy, een privaat bedrijf uit de Verenigde Staten, heeft bijvoorbeeld aangekondigd dat het is begonnen met de uitbreiding naar Oman en Abu Dhabi. Vanuit die landen heeft het namelijk investeringen ontvangen uit overheidsfondsen.

Dit is een meer dan goede zaak voor Bitcoin, omdat het een duurzame manier van minen is. Als de politiek lucht krijgt van het feit dat Bitcoin op deze manier een plus is voor het klimaat, dan kan dat het sentiment rondom Proof-of-Work compleet omdraaien. Wat veel mensen niet weten is dat Bitcoin mining een hoop positieve effecten op klimaatverandering heeft.

Bitcoin nieuws

Broer van Litecoin-oprichter legt uit hoe Bitcoin naar 10.000 dollar kan zakken
Dollar springt omhoog, wat de kans op Bitcoin-rally kleiner maakt
Whale verkoopt 420 Bitcoin die hij in 2012 voor 15 dollar per stuk kocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten