Bitcoin Nieuws, Regulatie Nieuws

Energieverbruik Bitcoin gehalveerd sinds China’s miningverbod

Het netwerk van Bitcoin (BTC) verbruikt steeds minder energie sinds China de Bitcoin-miningindustrie hard aangepakt heeft.


Energieverbruik drastisch gedaald

Het energieverbruik van Bitcoin is gehalveerd sinds China’s harde optreden tegen cryptomining, volgens de Bitcoin Electricity Consumption Index van Cambridge University. 

Momenteel verbruikt Bitcoin 68 terawattuur (TWh) elektriciteit per jaar. TWh is een meting die een eenheid van energie volgt die gelijk is aan het produceren van één biljoen watt gedurende één uur. Dit wordt gebruikt om het jaarlijkse energieverbruik van hele landen bij te houden. 

Eerder dit jaar verbruikte Bitcoin tot 130TWh, wat het onder enkele van ’s werelds energieverbruikende landen plaatste. Dit was voordat China’s hardhandig optreden tegen Bitcoin-mining echt problemen begon te veroorzaken voor miners. In het bijzonder is het energieverbruik van het Bitcoin netwerk sinds 10 mei gedaald met ongeveer 51%, van een all-time high van 141TWh tot 68TWh. 

“Het is ook veelzeggend dat we sinds het begin een toename hebben gezien van aan China gekoppelde miningentiteiten die Bitcoin verkopen, vrijwel zeker als gevolg van de verplaatsingskosten”. Zo vertelde Jason Deane, Bitcoin-analist bij Quantum Economics, aan Decrypt.


China’s verbod op Bitcoin-mining

China heeft de Bitcoin-miningindustrie hard aangepakt in 2021. Eind februari 2021 maakte Binnen-Mongolië plannen bekend om het energieverbruik te verminderen. Die plannen omvatten het sluiten van Bitcoin-miningfaciliteiten. In april 2021 werden die plannen van kracht en Bitcoin-mining was illegaal in Binnen-Mongolië. Nadat Binnen-Mongolië Bitcoin-mining verbood, volgden andere Chinese provincies, waaronder Qinghai, Yunnan en Xinjiang, dit voorbeeld. 

Eerder deze maand beval Sichuan energiebedrijven om de stroom naar Bitcoin-miningbedrijven in de hele provincie af te sluiten. Hierdoor daalden de hash-snelheden van enkele van de grootste miningpools met maar liefst 37%. 

Historisch gezien heeft China ongeveer twee derde van de hash-snelheid van Bitcoin-mining gecontroleerd. Het harde optreden tegen miningbedrijven heeft dus onvermijdelijk een deuk in het energieverbruik van het netwerk veroorzaakt. 


Wat betekent dit voor Bitcoin? 

Op korte termijn vermindert de daling van het energieverbruik van Bitcoin de impact van het netwerk op het milieu. Op het hoogtepunt van 2021 van 141TWh was de koolstofvoetafdruk van het Bitcoin-netwerk groter dan 60 miljard pond verbrande steenkool. Dit is gelijk aan het gemiddelde elektriciteitsverbruik van 9 miljoen huishoudens in een jaar. Aangezien de daling van het energieverbruik van Bitcoin sindsdien met meer dan 50% is gedaald, neemt ook de directe impact van het netwerk op het milieu af. 

De dip in de ecologische voetafdruk van Bitcoin is echter waarschijnlijk van korte duur. Sinds het harde optreden van China verhuizen veel Bitcoin-miners naar andere rechtsgebieden. Bitcoin-miningbedrijf BIT Mining, dat eerder in China opereerde, heeft bijvoorbeeld al zijn eerste batch miningmachines aan Kazachstan geleverd. Deze machines zullen dan ook snel weer operationeel zijn. Verwacht wordt dat meerdere bedrijven dit in de komende weken zullen doen.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika
Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North
Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin

Newsbit Gisteren 10:06 u leestijd 1 – 3 min

Meer nieuws

Meest gelezen

Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen? Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen?
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten