Bitcoin,

Engels woordenboek Oxford voegt Satoshi toe

Het Oxford Engelse woordenboek heeft aangekondigd dat het woord “Satoshi” toegevoegd is. Satoshi is de kleinste eenheid van Bitcoin (BTC).


Blogupdate

Dit maakte het bedrijf bekend via een blogupdate. Volgens hen is het woord ongeveer zeven jaar geleden voor het eerst gebruikt. Het bedrijf geeft de volgende beschrijving van het woord Satoshi:

“Een satoshi is de kleinste monetaire eenheid in de Bitcoin (BTC)-cryptocurrency. Deze eenheid is vernoemd naar Satoshi Nakamoto, de ontwikkelaar van Bitcoin die waarschijnlijk onder schuilnaam bekend is.”


Ook Bitcoin in woordenboek

In het jaar 2013 werd Bitcoin al toegevoegd in het Oxford woordenboek. Destijds werd de grootste cryptocurrency gedefinieerd als “een digitale valuta waarin transacties kunnen worden uitgevoerd zonder dat een centrale bank nodig is.” In 2017 werd deze term uitgeroepen tot “term van het jaar” door Investopedia.

Tevens erkend het uitgevende bedrijf het woord cryptocurrency. Volgens het woordenboek wordt cryptocurrency gedefinieerd als “een digitale valuta waarin coderingstechnieken worden gebruikt om het creëeren van valuta-eenheden te reguleren en de overdracht van middelen te verifiëren, zonder dat hier een bank bij komt kijken.”


Bitcoin nieuws

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen