Bitcoin,

Engelse vastgoed-onderneming accepteert Bitcoins voor verkoop 150 jaar oude kerk

Een 150 jaar oude kerk in Engeland staat te koop voor $1,5 miljoen dollar, waarbij de verkoper Bitcoins als betaalmiddel accepteert.


182 Bitcoins voor een Engelse kerk

Volgens Rightmove, een grote Britse website die onroerend goed aanbiedt, heeft een verkoper een 18e eeuwse kerk omgebouwd tot een bewoonbaar huis. Opvallend is dat de verkoper bereid is Bitcoins te accepteren als betaling.

Hoewel de kerk 1,2 miljoen Britse pond kost, wil de verkoper de definitieve prijs in Bitcoin wel eerst afspreken en bevestigen met de koper. Het aantal Bitcoins zal afhangen van de BTC-koers op het moment van verkoop. Op het moment van schrijven zullen er dus ongeveer 182 Bitcoins betaald moeten worden om de kerk te kopen.

De St. Laurence-kerk, het gebouw in kwestie, stamt uit 1871 en staat in het county Durham in noordoost-Engeland.


Engeland steeds positiever tegenover crypto

De overheid en bedrijven in Engeland lijken steeds positiever tegenover crypto-ondernemingen te staan. Zo maakte cryptowallet- en betaalpas-provider Cryptopay vorige week de lancering van een nieuwe service bekend. Door middel van het ‘Faster Payment Scheme’ kunnen betalingen in Britse ponden worden gedaan. Transactiekosten voor het wisselen van ponden naar euro’s zullen door deze vooruitgang verleden tijd zijn.

In april dit jaar kondigde Corporate Traveler (het grootste reisbureau van Engeland) aan dat het Bitcoins als betaalmiddel ging accepteren. Het bedrijf maakt zich naar eigen zeggen niet druk om de prijsvolatiliteit, van de munt omdat de BTC-tokens direct omgezet worden in Britse ponden.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?