XRP, Ripple
Ripple

Enorme stijging van XRP na Ripple rechtszaak is volledig verdampt

De prijs van Ripple (XRP) schoot omhoog in juli, nadat een Amerikaanse rechter besloot dat de XRP token in sommige situaties niet als een effect beschouwd wordt. Echter, deze winst is grotendeels verdampt.

Na de uitspraak van de rechtbank steeg XRP tot een hoogtepunt van $0,82. Institutionele beleggers investeerden massaal in de munt. Ripple’s General Counsel, Stu Alderoty, gaf aan te verwachten dat Amerikaanse banken opnieuw gebruik zouden maken van het On-Demand Liquidity (ODL) product van het bedrijf. Desondanks is de waarde van Ripple sindsdien met meer dan 40% gedaald.

De Juridische Strijd en de Impact op de XRP koers

In 2020 startte de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een rechtszaak tegen Ripple, met een claim van $1,3 miljard. Ze beschuldigden Ripple ervan investeerders te hebben misleid door het verkopen van niet-geregistreerde effecten in de vorm van XRP.

In juli gaf een federale districtsrechter een gedeeltelijke uitspraak af. Ze oordeelde dat de programmatische verkoop van XRP aan particuliere beleggers niet als effecten werd beschouwd. Echter, voor contracten ter waarde van $728 miljoen aangaande institutionele verkopen oordeelde ze dat deze wel als niet-geregistreerde effectenverkopen konden worden beschouwd. Desondanks interpreteerden zowel investeerders als Ripple Labs deze uitspraak als overwegend positief.

Rechter Torres merkte over de institutionele verkopen op:

“Na de economische realiteit en alle omstandigheden rondom de institutionele verkopen te hebben beoordeeld, concludeert het Hof dat de institutionele verkopen van XRP door Ripple, als het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van investeringscontracten, in strijd waren met Sectie 5 van de Effectenwet.”

SEC-voorzitter Gary Gensler uitte na de uitspraak zijn teleurstelling en overwoog een beroep.

Ondanks de recente ontwikkelingen is XRP nog altijd zo’n 85% minder waard dan zijn hoogtepunt van $3,40 in 2018.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Ripple (XRP) kondigt nieuwe samenwerking aan
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC
Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC