MasterCard Crypto
Blockchain

Enquête Mastercard: Merendeel Latijns-Amerikaanse consumenten heeft crypto-ervaring

Cryptocurrencies in Latijns-Amerika lijken enorm geaccepteerd te worden. Uit een nieuwe enquête van Mastercard blijkt dat 51% van de respondenten in de regio één of meerdere transacties met cryptocurrencies heeft uitgevoerd.

New Payments Index 2022

Hiernaast zou één derde gezegd hebben dat ze een stablecoin hebben gebruikt voor een aankoop. Mastercard voerde tussen maart en april van dit jaar een onderzoek uit onder meer dan 35.000 personen wereldwijd. De gegevens hiervan publiceerde ze in de door hun genoemde ‘New Payments Index’ van 2022.

Deze studie laat nu zien dat consumenten graag meer willen weten over het relatief nieuwe ecosysteem van financiële innovatie. Onder deze innovatie vallen onder andere cryptocurrencies, DeFi-oplossingen, de blockchain-technologie en NFT’s. Walter Pimenta, VP van Products & Engineering bij Mastercard, zegt het volgende over financiële transacties in Latijns-Amerika:

Latijns-Amerikanen wenden zich steeds meer tot technologie om hun financiële transacties uit te voeren en deze trend zal naar verwachting blijven toenemen, waarbij een overweldigende 95% van plan is om het komende jaar een digitale betaalmethode te gebruiken en 29% erkent minder contant geld te hebben gebruikt in de afgelopen jaar.

Optimistisch over digitale activa

De meerderheid (54%) van de respondenten is tevens optimistisch over de prestaties van digitale activa als investering. Tweederde (66%) zou tevens meer flexibiliteit willen zien om cryptocurrencies en traditionele betaalmethoden door elkaar heen te gebruiken.

Er ligt voor traditionele financiële instellingen echter nog grote kansen. Van de respondenten gaf naar verluidt 82% aan dat zij crypto-gerelateerde functies bij hun huidige financiële instelling beschikbaar zouden willen hebben.

Het onderzoek toonde als slot ook aan dat consumenten meer vertrouwen zouden hebben bij het investeren en het uitvoeren/ontvangen van crypto-betalingen als ze werden uitgegeven of ondersteund door een vertrouwde organisatie.

Blockchain nieuws

Kansen in Tokenisatie voor vermogensbeheerders, volgens Chainlink
Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC