Cryptocurrency, Dogecoin Nieuws

Enquêteresultaten laten zien dat meer Amerikanen gehoord hebben van Dogecoin dan Ethereum

Ethereum (ETH) heeft in de ruim vijf (5) jaar sinds de lancering veel geïntroduceerd, waaronder slimme contracten, gedecentraliseerde financiering, yield farming en non-fungible tokens. Dit heeft er toe gezorgd dat het al lange tijd de grootste altcoin is in termen van marktkapitalisatie.


Dogecoin bekender dan Ethereum

Dogecoin (DOGE) is echter ontwikkeld als ‘meme-cryptocurrency’, die in eerste instantie geen innovatie opgeleverd heeft. Het heeft een lange tijd geen echte bestaansreden gehad en is vooral populair geworden omdat DOGE een soort speeltje geworden is van Elon Musk. Inmiddels heeft de meme-coin echter wel wat meer use-cases en ziet Elon Musk wel potentie in een aantal technische kanten van de altcoin.

Waar de altcoin misschien als grap ontwikkeld werd, blijkt de achterliggende code & techniek best prima in elkaar te zitten. Dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat de gemiddelde burger in Amerika meer bekend is met Dogecoin dan met Ethereum.


Enquêteresultaten onderzoek

Dit blijkt uit resultaten van een recent onderzoek dat uitgevoerd is door Harris Poll. In de Verenigde Staten (VS) werden naar verluidt ruim 2.000 volwassenen gevraagd naar hun mening over cryptocurrencies. Uit deze cijfers blijkt dat 29% van de respondenten bekend waren met Dogecoin, terwijl ‘slechts’ 21% bekend was met Ethereum.

In totaal zouden 2.063 respondenten hebben deelgenomen aan het onderzoek, waarvan 89% aangegeven heeft van cryptocurrency gehoord te hebben. Bitcoin (BTC) was verreweg de bekendste cryptocurrency, waarbij 71% van de respondenten aangaf het te kennen. Dogecoin blijkt hiermee de op-één-na bekendste cryptocurrency.

Ook stablecoins lijken steeds bekender te worden, want 21% van de respondenten gaf aan bekend te zijn met USD Coin (USDC). Hiernaast gaf 18% van de respondenten aan bekend te zijn met Litecoin (LTC) en 10% gaf aan bekend te zijn met Stellar (XLM).

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten