Bitcoin

Er komt een grote Bitcoin Prijsverschuiving aan

Bitcoin bereikt vandaag haar laagste volatiliteitsniveau in acht maanden tijd. De metingen op de Bollinger Bands-breedte, een technische indicator die de volatiliteit van een munt meet van +2 tot -2, daalde tot 0,08. Dat is een niveau dat voor het laatst werd gezien in oktober 2019.

Bitcoin ziet lage volatiliteit (indicator Bollinger bands) – Bron: Tradingview

Kans op een grote uitbraak

Na een periode van lage volatiliteit, bekend als een ‘Squeeze’, volgt meestal een aanzienlijke prijsbeweging.

Bitcoin heeft de laatste tijd een ‘breakout’ vermeden. De cryptomunt verhandeld nu al tijden zijdelings en heeft de neiging om tussen twee krappe grenzen van de Bollinger Bands te bewegen. Aan de ene kant kan een doorbraak van de bovenste grens van de Bollinger Bands een koersstijging in gang zetten, terwijl aan de andere kant een uitbraak aan de onderkant een koerscrash kan veroorzaken.

Naarmate de banden dichter bij elkaar komen te liggen, neemt de kans toe dat de prijs uit de banden breekt. Een doorbraak van de Bollinger Bands zou dus wel eens een flinke prijsbeweging in gang kunnen zetten.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Gaat de Bitcoin prijs stijgen of dalen?

Of het een grote koersstijging of daling gaat veroorzaken is nog de vraag. Beleggers zijn grotendeels verdeeld over de volgende richting van de Bitcoin.

Beleggers zijn grotendeels verdeeld over de volgende potentiële richting van Bitcoin. Sommigen zijn van mening dat de rally van 150 procent de mogelijkheid om flink te corrigeren heeft vergroot. Dit zou betekenen dat Bitcoin in de komende tijd onder de onderste band van het Bollinger Bands-patroon zakt.

Charlie Morris, de oprichter van blockchain-gegevensbedrijf ByteTree, merkte op dat de prijs zou kunnen dalen tot $7.000, onder verwijzing naar verder bewijs uit de on-chain-statistieken van Bitcoin. Hij zegt dat de statistieken aangeven dat $7k een eerlijke prijs zou zijn voor BTC.

Anderen denken echter dat Bitcoin nieuwe jaarlijkse hoogtepunten kan bereiken als het erin slaagt de $9200 ondersteuning vast te houden. Vanuit hier zou BTC een rally tot richting de $10.500 en $12.000 kunnen voorbereiden.

 

Bitcoin nieuws

MicroStrategy lanceert ‘MicroStrategy Orange’, een nieuw blockchain-identiteitssysteem
Bitcoin naar 3,8 miljoen dollar in 2030? Cathie Wood ziet grote kansen
Marketingbaas Santiment spot twee bullish signalen voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?