Bitcoin

Er kunnen deze maand niet 1 maar 4 Bitcoin Futures-ETF’s komen

Crypto analisten hebben vrij veel vertrouwen in een snelle komst van de eerste Amerikaanse Bitcoin ETF. DE cryptowereld heeft al jaren gewacht op zo’n goedkeuring en als dit inderdaad plaats gaat vinden zou dat kunnen leiden tot een enorme koersstijging.


Bloomberg is zeer optimistisch over de goedkeuring van een Bitcoin futures ETF

Volgens het laatste Bloomberg-rapport bestaat er een vrij grote mogelijkheid dat er deze maand vier Bitcoin ETF’s goedgekeurd worden. Dit omdat de voorzitter van de SEC, Gary Gensler, onlangs heeft gesuggereerd om een Bitcoin ETF goed te keuren die Bitcoin-futures volgt. Dit betekent dat deze ETF’s bitcoin-futures bevatten die worden aangeboden door de CME Group in plaats van de onderliggende waarde.

Volgens Bloomberg zou dit kunnen betekenen dat er vier Bitcoin Futures ETF’s goedgekeurd zullen worden deze maand. James Seyffart, een ETF-analist bij Bloomberg Intelligence, zei:

“We zijn hier behoorlijk optimistisch over de goedkeuring van een futures ETF. We kunnen het ons bijna niet voorstellen dat Gensler en de SEC eerst positieve opmerkingen maken over een Bitcoin-futures-ETF en ze daarna minder dan een maand later toch weer weigeren.”


De ProShares Bitcoin Futures ETF als eerste in de rij

Als de SEC het gebruikelijke proces volgt zonder onderscheid te maken tussen verschillende producten, zou de Bitcoin futures ETF-aanvraag van ProShares de eerste kunnen zijn die de goedkeuring van de SEC krijgt.

Een andere speler in de rij die een goede kans heeft om de goedkeuring te krijgen, is Valkyrie Investments. In tegenstelling tot ProShares zal de voorgestelde ETF van Valkyrie alleen bitcoin-futures bevatten. Nate Geraci, president van het adviesbureau de ETF Store, zei tegen Bloomberg:

“Het goedkeuren van op futures gebaseerde Bitcoin ETF’s lijkt een gemakkelijke manier voor de SEC en voorzitter Gensler om een ‘overwinning’ te behalen in termen van toekomstgericht denken over crypto.”

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $54.900. Als de SEC een Bitcoin ETF goedkeurt, lijkt BTC een grote kans te hebben om dit jaar naar de $100.000 te stijgen.

Bitcoin nieuws

MicroStrategy koers veel te hoog ten opzichte van Bitcoin
Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?