Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Er wordt meer Ethereum geburnt dan gemined

Toen de EIP-1559 upgrade vorige maand werd geïntroduceerd, werd verwacht dat de het tokenaanbod langzamer zou groeien. Echter, in de afgelopen dagen groeit het aanbod helemaal niet. Het krimpt. En dat is een goed teken voor ETH investeerders.


Aanbod ETH krimpt

Er is de afgelopen 24 uur meer Ethereum op het netwerk geburnt dan er is gemined, wat betekent dat er vandaag minder ETH-tokens bestaan dan gisteren. 

EIP-1559 was een voorgestelde coderingswijziging in de Ethereum-blockchain. Hierdoor konden blockgroottes worden uitgebreid, zodat meer transacties via het netwerk konden worden verzonden. Het Ethereum-netwerk kampte namelijk met verstoppingen dankzij de populariteit van NFT’s en gedecentraliseerde financiële apps zoals Aave en Uniswap.

Onderdeel van het voorstel was om voor elke transactie een basisvergoeding te verplichten. In plaats van dat er vergoedingen naar de miners gaan, die netwerktransacties valideren, zou de basisvergoeding worden geburnt. Dit wil zeggen, uit de omloop gehaald door het naar een ontoegankelijke wallet te sturen. Het idee was om het totale aanbod van ETH te verminderen. Hierdoor ontstaat er schaarste en zal de prijs theoretisch gezien moeten stijgen.

Hoewel EIP-1559 de snelheid waarmee de groei het aanbod van ETH verlaagt, verlaagt dit niet noodzakelijk het aanbod van ETH. Dat komt omdat, met elke geproduceerde block, miners nog steeds de nieuw geminede ETH mogen houden. Zolang de hoeveelheid nieuw geminede ETH hoger is dan de geburnde basisvergoedingen, neemt het totale aanbod van ETH toe. 


Ethereum wordt deflatoir

Van donderdag op vrijdag werden er dus meer tokens vernietigd dan dat er bij kwamen. Dit kan gebeuren als de basisvergoeding naar boven wordt aangepast tijdens perioden van hogere vraag naar Ethereum-transacties. De mede-oprichter van DeFi Pulse, genaamd Scott Lewis vertelt dat dit de eerste keer is dat Ethereum deflatoir is geworden.

Sinds de codewijziging op 5 augustus van kracht werd, is er volgens EIP-1559-trackingwebsite Ultrasound Money meer dan 202.000 ETH geburnt.Dat is het equivalent van meer dan $800 miljoen.

De verandering heeft direct geleid tot een prijsstijging voor de valuta. De Ethereum prijs is gestegen van $2.516 op 4 augustus naar $3.925 vandaag. Dit is een stijging van 56% in één maand.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten