Altcoin Nieuws, Shiba inu Nieuws

Er zijn meer dan 125 miljoen SHIB tokens geburnd in de afgelopen 5 dagen

Er zijn meer dan 125 miljoen Shiba Inu tokens geburnd in de afgelopen vijf dagen.


Waarom worden Shiba tokens geburned?

In de afgelopen 24 uur zijn er meer dan 5,5 miljoen SHIB-tokens vernietigd. Tokens worden meestal vernietigd of “geburnd” om het aantal tokens in omloop te verminderen. Dit wordt gedaan om de prijs op te drijven. Dit betekent dat er heel veel tokens in omloop waren, wat resulteerde in verwaarloosbare prijsstijgingen. Burnen houdt in dat tokens naar een ‘nep’ wallet worden gestuurd om te voorkomen dat ze opnieuw worden uitgegeven.


Is burnen genoeg?

Yahoo Finance meldde dat er een aanzienlijke token burn zou komen medio december 2021. Op 26 december 2021 werden 239 miljoen SHIB-tokens geburnd door Steven Cooper van Bigger Entertainment. Als gevolg hiervan steeg de prijs van de meme-coin kort. 

Gecombineerd burnen van tokens kost minder dan wanneer elk adres zijn tokens afzonderlijk zou burnen. Etherscan meldde dat er de afgelopen vijf dagen 125 miljoen SHIB-tokens zijn geburnd. Dit heeft de prijs echter niet veel doen stijgen. De prijs zat vanaf 8 december 2021 in een neerwaartse trend, ongeveer $0,00003898. Op dit moment handelt het tegen $0,00003386.

Er zijn nu meer dan 410 biljoen coins geburnd, die ongeveer 41% van de totale voorraad SHIB vertegenwoordigen. 


SHIB wint langzaam terrein

Op 7 augustus 2021 kondigden de ShibaSwap ontwikkelaars een burn plan aan voor vermindering van het SHIB- en LEASH-aanbod. Hier werd erg enthousiast op gereageerd door SHIB-beleggers.

De ontwikkelaars kondigden ook een burn van $25.000 aan in zowel SHIB als LEASH. Dit kwam overeen met de lancering van twee handelspools op ShibaSwap PERL-ETH en RYO-ETH. De oprichter van SHIB, Ryoshi, liet doorschemeren dat de token burn deel uitmaakt van SHIB’s inspanningen om in de metaverse te komen.

Ook met de acceptatie van Shiba Inu gaat het goed. Het token wordt de laatste tijd algemeen geaccepteerd. Het is onlangs toegevoegd aan Flexa’s betalingsnetwerk voor gebruik in winkelaankopen. Kraken en Gemini hebben het onlangs ook genoteerd.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten