Newsbit

Bitcoin (BTC) geldautomaat

Er zijn nu meer dan 6000 Bitcoin ATM’s op de wereld

Bitcoin (BTC) geldautomaat

Het aantal geïnstalleerde Bitcoin geldautomaten heeft een nieuwe mijlpaal overtroffen. Er zijn nu namelijk meer dan 6 duizend BTC ATM’s op de wereld te vinden.

Volgens de website CoinATMRadar zijn er momenteel 6.004 Bitcoin geldautomaten geïnstalleerd over de hele wereld. Meer dan 65% hiervan zijn geplaatst in Amerika.


Bitcoin automaten steeds populairder

Bitcoin automaten worden steeds populairder. De gegevens van de website zien dat er deze maand 108 machines bij zijn geplaatst. Daarbij blijkt dat er elke dag 11 nieuwe BTC automaten bijkomen.

Meer dan driekwart van de machines bevinden zich in Noord-Amerika. Ongeveer 20% van de automaten zijn geplaatst in Europa en slechts 2% in Azië. Zoals we eerder in dit bericht aangaven zijn veruit de meeste automaten geplaatst in de Verenigde Staten. In dit land staan namelijk 3.924 BTC automaten. Na Amerika staan de meeste automaten in Canada, namelijk 653. Op plek 3 staat Engeland met 272 automaten en Oostenrijk staat op plek 4 met 189 automaten.

 
Groei Crypto ATM’s – Bron: Coin ATM Radar

Bitcoin automaten zijn zeer handig op vliegveld

Het totale aantal ATM’s in de wereld is sinds juni met zo’n duizend automaten toegenomen. Daaruit blijkt dat de sector een enorme groei doormaakt. Met alle Bitcoin automaten, ook wel BTM’s genoemd, kun je Bitcoins kopen en 35% van de machines laat je ook cryptomunten inwisselen voor traditioneel geld.

Dit soort Bitcoin machines zijn bijvoorbeeld ideaal op een vliegveld. Reizigers die buitenlandse valuta over hebben kunnen deze dus gemakkelijk inwisselen voor cryptocurrencies. De mede oprichter van BTM firma ‘Bitstop’ vertelt dat het juist op een vliegveld zeer nuttig is:

“Meer en meer mensen reizen liever met Bitcoin in plaats van contant geld voor gemak en veiligheid. Miami International Airport is een perfecte plek voor onze klanten om gemakkelijk hun dollars in te wisselen voor Bitcoin en vice versa wanneer zij in binnen- of buitenland reizen. ”

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top