Crypto Wallet
Blockchain

Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin

Tientallen crypto-whalewallets, met een vermogen variërend van zes tot zeven cijfers, zitten vast in meerdere gedecentraliseerde financiële (DeFi) brugcontracten.

Uit een recent rapport van het crypto-analysebedrijf Arkham Intelligence blijkt dat onder andere een wallet gekoppeld aan Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin, activa ter waarde van meer dan 1 miljoen dollar al meer dan zeven maanden vasthoudt.

Cruciale rol van DeFi-brugcontracten

DeFi-brugcontracten, die de overdracht van activa tussen verschillende blockchain-netwerken faciliteren, spelen een cruciale rol in het vergroten van de interoperabiliteit binnen het DeFi-ecosysteem. Echter, niet alle DeFi-bruggen werken op dezelfde manier. Terwijl cross-chain bruggen de automatische overdracht van middelen mogelijk maken, vereisen native bridges dat gebruikers hun geld handmatig ophalen, wat vaak resulteert in vergeten activa.

Een van de opmerkelijke gevallen is een wallet onder de naam “thomasg.eth”, die bijna twee jaar lang $800.000 vast had staan in de Arbitrum Bridge. Een andere wallet, gekoppeld aan Bofur Capital, met 27 verpakte Bitcoins ter waarde van $1,8 miljoen, zit al meer dan twee jaar vast zonder te worden opgeëist.

Opvallend is ook de situatie rond een wallet gelinkt aan NFT-gebruiker Mike Macdonald, die ongeveer $117.000 aan activa vast heeft zitten in een contract gerelateerd aan de verkoop van CryptoPunks. Arkham heeft de eigenaren aangeraden om hun situatie te herzien, vooral als zij mogelijk vergeten zijn dat ze de opbrengst hebben ontvangen na verkoop van de NFT’s.

Bovendien is er een wallet die 50 Ethereum van Vitalik.eth heeft ontvangen en bijna $1 miljoen aan ETH heeft vergeten op te halen van de Optimism brug, waar het al zeven maanden vastzit. Een gelijkaardig scenario betreft een wallet gerelateerd aan de crypto-uitwisseling Coinbase, die $75.000 aan USD-munten probeerde over te bruggen naar ETH en het proces vergeten lijkt te zijn.

Arkham heeft alle eigenaren van de betrokken wallets gewaarschuwd en aangespoord om hun fondsen op te halen, daarbij de gemeenschap herinnerend aan de mogelijke valkuilen van kettingoverschrijdende brugtransacties.

Blockchain nieuws

Grote upgrade voor ShibaSwap: Verhuisd naar Shibarium-blockchain
Deutsche Bank werkt samen met centrale bank van Singapore aan tokenisatieproject
De Rwandese centrale bank gaat door met hun ambitieuze CBDC-retailproject
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten