Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

ERC-20-tokens goed voor zo’n 50% van gehele Ethereum blockchain

Over slechts minder dan 2 weken bestaat Ethereum vijf jaar. In deze tijd is de blockchain van de nummer 2 crypto enorm gegroeid en zijn inmiddels veel verschillende ERC-20-tokens tot het leven geroepen. Inmiddels zijn de marktkapitalisatieprestaties van deze ERC-20-tokens goed voor ongeveer 50% van de gehele Ethereum (ETH)-blockchain.


Verhouding Ethereum en ERC-20-tokens

Het cryptocurrency-analysebedrijf Messari heeft dit onderzocht. Uit de resultaten hiervan blijkt dat de marktkapitalisatie van alle ERC-20-tokens over de afgelopen 2 maanden enorm is gestegen. In deze periode is het gestegen naar circa $25.6 miljard, wat neerkomt op circa 49% van de totale activa op de blockchain van Ethereum.

Hierdoor is Ethereum nu goed voor slechts 51% van de waarde die op de gehele blockchain bewaard wordt. Dit is het laagste punt waar dit op heeft gestaan sinds de lancering van de cryptocurrency. Van de overige 49% die op de blockchain bewaard wordt, wordt de economische activiteit buiten het onderhoud en de uitvoering van de Ethereum-blockchain gestimuleerd.


Groei DeFi en vraag naar stablecoins

Een voornamelijke reden voor de groei van deze ERC-20-tokens is toe te wijden aan DeFi-tokens. Onlangs werd bekend dat bijna alle DeFi-tokens beter dan BTC hebben gepresteerd over het tweede kwartaal van 2020.

Een andere reden hiervoor is de groei in vraag naar stablecoins. Ook deze kunnen worden ontwikkeld op het netwerk van ETH. Hiernaast is een deel van deze groei te verwijten aan de enorme stijging van Chainlink, die in korte periode in waarde is gestegen met ruim 370%.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten