Ethereum,, Trending

ETH co-founder Anthony di Lorio stapt op als CEO van Decentral

Miljardair en crypto-veteraan Anthony Di Iorio, oprichter van de Jaxx-wallet-maker Decentral, ging deze week met pensioen om zich te concentreren op ‘filantropische initiatieven’, vertelde hij aan CoinDesk.


Niet volledig buitenbeeld

De mede-oprichter van ethereum blijft Decentral financieren en begrotingen goedkeuren als voorzitter van de raad van bestuur. Ondertussen zal voormalig productmanager Maggie Xu, de vriendin van Di Iorio sinds twee jaar, het roer overnemen als de nieuwe CEO van het bedrijf.

“Als ze een stappenplan ontwikkelt en aan mij presenteert, wordt het goedgekeurd afhankelijk van de middelen die ze nodig heeft,” zei Di Iorio. “Ik ben blij dat ik ermee instem om [Decentral] te blijven financieren als het zinvol is.”


Geschiedenis

Terugkijkend, zei Di Iorio in 2018 dat de crypto-wallet tot een miljoen maandelijkse gebruikers had en meer dan $ 2 miljard aan crypto-swaps had verwerkt via een samenwerking met ShapeShift. Vorig jaar rond deze tijd onderging het bedrijf een ambitieuze campagne om betaalde integraties aan te trekken met dienstverleners, zoals het opstarten en uitwisselen van leningen, en futuristische kantoorplannen met een hologramstudio.

Maar toen raakte de ‘bear’ markt hard. De transactiekosten van de ShapeShift-integratie waren de primaire inkomstenstroom van Decentral, zei Di Iorio, met een piek van $ 300.000 per maand. Toen ShapeShift afgelopen najaar know-your-customer begon te vereisen, daalde de omzet naar een schijntje. Decentral ontsloeg bijna de helft van zijn personeel, zei hij, tot aan de 14 werknemers die het vandaag heeft.


De toekomst

Decentral neemt deze dagen weer aan, een paar ontwikkelaarsposities, omdat het bijna een dozijn knooppunten heeft om integratie en datastromen over de activa in de mobiele app te vergemakkelijken. Xu vertelde CoinDesk dat ze eindelijk vijf integratiepartnerschappen hebben beveiligd, waaronder GiftPay en Changelly, waarmee gebruikers tokens in de app kunnen converteren en ze tegen 2020 kunnen uitgeven met traditionele geldcadeaubonnen.

“We moeten de functies toevoegen waar mensen om geven, namelijk crypto kunnen kopen en verkopen, converteren naar traditioneel geld en verzenden, terwijl we andere mensen in de gemeenschap ontmoeten,” zei Xu. “We willen Decentral meetups terugbrengen.”

Als voormalig advocaat en productleider, zei Xu dat haar combinatie van expertise zal helpen het bedrijf beter te laten groeien en vermarkten.

In de komende zes maanden is Xu van plan prioriteit te geven aan deze integraties en financiering te zoeken via ‘strategische partnerschappen’. Ze voegde toe dat de nieuwste versie van de mobiele wallet, Jaxx Liberty, het afgelopen jaar 250.000 downloads heeft verzameld.

Xu concludeerde: “Dit gaat over het proberen deze hele beweging naar de mainstream te verplaatsen.”