Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

“ETH 2.0 zal Ethereum helpen Bitcoin te overtreffen”

“Ethereum heeft meer potentie dan Bitcoin. De nieuwste netwerk upgrade zal er dan ook voor zorgen dat de grootste altcoin Bitcoin zal overtreffen”. Zo vertelt Dan Morehead, de CEO van Pantera Capital.


Meer potentie dan Bitcoin

Nu de Ethereum London hard fork steeds dichter bij komt, voorspelt Dan Morehead dat de upgrade Ethereum waarschijnlijk zal helpen Bitcoin voorbij te streven als de grootste cryptocurrency.

Als nieuwere cryptocurrency heeft ETH meer potentieel dan Bitcoin. Morehead zei dit maandag op het Reuters Global Markets Forum. Hij merkte op dat de nieuwste Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559-upgrade de digitale token zal helpen om meer als een vast activum te verhandelen.

Eén van de vijf EIP’s in de Ethereum London-upgrade, genaamd EIP-1559 is een update van Ethereum’s bestaande vergoedingsstructuur. Hierbij wordt een minimale betaling geïntroduceerd voor het verzenden van Ethereum-transacties. Er wordt afgestapt van een systeem dat miners in staat stelt prioriteit te geven aan de hoogste biedingen. De EIP-1559 upgrade van Ethereum zou het mogelijk een deflatoir activum kunnen maken.

“Je zult een overgang zien van mensen die hun rijkdom willen opslaan en dat in Ethereum zullen doen in plaats van alleen Bitcoin.”

Morehead voegde eraan toe dat de verschuiving naar Ethereum 2.0 het energieverbruik van de altcoin aanzienlijk zal verminderen in vergelijking met die van Bitcoin. Ethereum’s brede implementatie in gedecentraliseerde financiële toepassingen zou Ether ook helpen groter te worden dan Bitcoin, zei hij.


Morgen is de dag

Ondanks het feit dat Morehead een betere toekomst voor Ethereum voorspelt, is hij nog steeds optimistisch over de groei van Bitcoin in de toekomst. De CEO voorspelde namelijk dat Bitcoin tegen het einde van 2021 tussen de 80.000 en 90.000 dollar zou verhandelen. Binnen een jaar zou het boven de 120.000 dollar stijgen. De stijgende populariteit van Bitcoin zou de prijs verder kunnen opdrijven tot 700.000 dollar in het volgende decennium, aldus Morehead.

Ethereum werd gelanceerd in 2015. Het is de op een na meest gewaardeerde cryptocurrency. De Ethereum London staat gepland voor morgen, 4 augustus, en is een van de grootste upgrades die Ethereum ooit heeft meegemaakt. Het is ontworpen om de blockchain van proof-of-work (PoW) naar proof-of-stake te verplaatsen. Dit betekent dat het netwerk voornamelijk zou vertrouwen op staking in plaats van mining. Bitcoin, gelanceerd in 2009, vertrouwt op het PoW consensus algoritme.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten