Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Ethereum 2.0 Dev deelt details van het komende Testnet

De ontwikkelaars van Ethereum 2.0 maakten onlangs de datum van het eerste, door de community gerunde testnet bekend. De datum is 4 augustus.


Lancering van Medalla

Het team van de Ethereum 2.0 heeft de lanceringsdatum van het eerste volledige testnet bekend gemaakt. Het testnet is ontworpen om de omstandigheden op het mainnet te simuleren.

Het nieuwe multi-client testnet zal het laatste testnet zijn voordat de lancering van het mainnet plaatsvindt. Het testnet zal de naam ‘Medalla’ krijgen. Medalla betekent “medaille” in het Spaans, een verwijzing naar het “Olympische” Ethereum 1.0-testnet.

Volgens een post op 23 juli door Danny Ryan, de ETH 2.0-coördinator van de Ethereum Foundation, start het Medalla testnet op 4 augustus 13.00 uur. De lanceringsdatum staat echter niet vast. Er zijn namelijk twee voorwaarden voor de lancering.


De twee voorwaarden

De eerste is de minimale ontstaansduur. Dit is een handmatig ingestelde parameter die de vroegst mogelijke optie aangeeft waarop het testnet kan starten. De tweede voorwaarde betreft het aantal validators dat zich heeft aangemeld voor het testnet. Medalla zal alleen starten als ten minste 16.384 stortingen, voor elk 32 ETH, 48 uur voor de minimale ontstaansduur zijn vastgelegd. Als dat niet lukt, start het testnet pas 48 uur nadat deze mijlpaal wel is bereikt.

Medalla zal het nieuwe Ethereum 2.0-mainnet zo goed mogelijk simuleren. Iedereen kan zich aanmelden als validator door 32 ETH te storten vanaf het Goerli-testnet.

Vier clients zijn klaar voor lancering, met Nimbus en Teku als nieuwe pijlers samen met Lighthouse en Prysm. Er zijn nog vier clients in actieve ontwikkeling die bij de lancering nog niet beschikbaar zijn. Ryan zei dat hij verwacht dat Lodestar in zekere mate op het net komt te zitten.

Clients voeren de nodes uit. Daarnaast definiëren ze de blockchain op vele manieren. Vergeleken met de dominantie van Geth in Ethereum 1.0, heeft de oprichting van Ethereum 2.0 agressief aangedrongen op meer clients voor de volgende generatie.

De comunnity houdt zich naar verwachting bezig met het onderhoud van het Medalla-testnet. Dit is in tegenstelling tot eerdere herhalingen die ‘devnets’ werden genoemd. Naast het testnet sponsort de stichting ook afzonderlijke ‘aanvalsnetten’ voor het breken van white hat-hackers.


Voortgang fase 1

Het werk dat momenteel wordt gedaan, zet de beacon chain op voor Ethereum 2.0. Dit wordt de hoofdcoördinator van de verschillende shards. ETH gebruikers kunnen hun ETH staken via een depositocontract op Ethereum 1.0. Maar ze kunnen geen transacties uitvoeren met Ethereum 2.0-tokens. Daarnaast is het ook niet mogelijk om het terug te krijgen totdat fase 1 begint.

Ethereum 1.0 werd gezien als een afzonderlijke chain. Dit werd bijna de hele weg door de rollout van Ethereum 2.0 gedaan. Een voorstel dat sinds december 2019 wordt bestudeerd, kan het proces aanzienlijk versnellen. De Eth 2.0- en 1.0 cliënten worden gehybridiseerd waardoor ze de eerste consensus en blokvalidatie beheren. De laatste geeft alle informatie over blokken en transacties door. Ethereum 1.0 zou in wezen een van de vele shards zijn.

De uitvoering is in ontwinkkeling en heeft enkele belangrijke mijlpalen bereikt. De Eth 1.0 Geth-client is met succes aangepast om zijn consensus uit te besteden. Een sharding-simulatie client is dusdandig aangepast zodat het met Ethereum 1.0-blokken kan werken.


Koop de goedkoopste Ethers

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten