Ethereum Nieuws

Ethereum 2.0 eindigt april met nieuwe all-time high

Het gaat echter niet om de Ethereum koers die een all-time high maakte, maar om het aantal Ethers in het Proof-of-Stake contract van de nieuwe blockchain. Die bereikte namelijk een all-time high van 18.868.062 Ethereum. Wat voor Glassnode reden genoeg was om daar een tweet aan te wijden.

Wat betekent dit voor het netwerk?

In de basis zegt dit ons dat mensen nog steeds veel vertrouwen hebben in de toekomst van Ethereum. Het is op dit moment immers al mogelijk om Ethers uit het Proof-of-Stake contract op te nemen en te verkopen. Lange tijd kon dat niet, maar sinds de Shanghai-upgrade van 12 april is dat mogelijk.

Het laat ook zien dat Bitcoin en Ethereum echt nog technologieën zijn die in de lift zitten. De adoptiefase is nog niet voorbij en de netwerken blijven groeien.

Waar deze decentrale revolutie uiteindelijk zal eindigen is lastig te voorspellen, maar niemand had een paar jaar geleden durven dromen dat we hier zouden staan.

Bitcoin – en in mindere mate Ethereum – zijn assets die inmiddels niet meer van het financiële wereldtoneel weg te denken zijn. Dat heeft Bitcoin vooral te danken aan zijn absolute schaarste van 21 miljoen eenheden, die het tot een geduchte concurrent van goud maken.

De koers blijft achter

Nu er steeds meer Ethers in het Proof-of-Stake contract verdwijnen zou je verwachten dat de koers daar ook op reageert. Niets is echter minder waar. Op het moment van schrijven staat Ether voor de afgelopen 24 uur zelfs op een daling van ongeveer 3 procent.

Daarmee tikt het een koers van 1.849 dollar aan, wat een behoorlijk stuk lager is dan de hoogtepunten van 2023. De reden daarvoor lijkt het verkoopgedrag van whales, die sinds de tweede week van april hun Ethers verkopen.

Wat we voor de komende weken kunnen verwachten van Ethereum is lastig te zeggen. Vooralsnog lijkt het erop dat de bulls even moeite hebben om de regie in handen te houden en hebben de bears de overhand in de markt. Dat kan in de crypto-wereld echter zomaar weer omdraaien.

Ethereum nieuws

Aantal Ethereum tokens op beurzen zakt naar laagste punt ooit
Roger Ver: Ethereum staat onbetwist aan de top van wereldwijde crypto-adoptie
KuCoin gooide voor miljoenen dollars aan Ethereum op de digitale brandstapel
Meer nieuws

Meest gelezen

Amerikaans schuldplafond akkoord: mogelijke gevolgen voor crypto
AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
XRP stijgt boven $0,50: Redenen voor de stijging en belangrijke Datum in het verschiet