Ethereum 2.0 Testnet op schema voor lancering in juni

De nieuwste Ethereum 2.0-testnet-versie, genaamd Altona, staat gepland om op maandag 29 juni live te gaan.

Zoals besproken in de ETH 2.0-ontwikkelaars-oproep die op 25 juni gehouden werd, is het nieuwe testnet “in principe klaar voor gebruik” en wordt het alleen vertraagd om ervoor te zorgen dat alle ontwikkelaars tijdens de lancering aanwezig kunnen zijn.

Afri Schoedon, een ontwikkelaar die alle eerdere lanceringen van het testnet coördineerde, legde uit dat de nieuwe versie af is maar dat ze even wachten met lanceren om het weg te halen van het weekend. Op die manier kunnen meer ontwikkelaars aanwezig zijn om een mogelijk probleem op te lossen. De live gang zal nu dus plaatsvinden op maandag 29 juni.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Op naar een volledig testnet

Het Altona-testnet is de eerste versie die de bijgewerkte 0.12-specificatie voor Ethereum 2.0 gebruikt. Ontwikkelaars zijn van plan dit de basis te maken voor het eerste ETH 2.0-testnet voor het publiek.

Altona wordt door de ontwikkelaars nog steeds een ‘devnet’ genoemd, omdat het in de eerste plaats bedoeld is om bugs op te lossen. Eerdere netwerken hadden vaak fundamentele problemen bij het synchroniseren en leidden zelfs tot forks.

Maar het team hoopt dat de nieuwe versie stabiel genoeg zal zijn om uiteindelijk te worden geopend voor een echt openbaar testnet, vergelijkbaar met de verschillende parallelle netwerken in Ethereum 1.0 genaamd Goerli en Rinkeby.

De ontwikkeling ligt op schema om eerdere schattingen voor het 0,12-testnet, dat voorlopig op juni was gericht, in te drukken. Er zijn nog geen aanwijzingen voor een mainnet-release, die de verwachte introductie van staking op de Ethereum-keten mogelijk gaat maken. Echter, het Altona-testnet is waarschijnlijk een belangrijke opstap naar dat doel.

 

 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken