Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Ethereum 2.0 weer een stap dichterbij; kleine code-update uitgerold

De langverwachte 2.0-upgrade van Ethereum lijkt langzamerhand steeds dichterbij te komen. Nu is namelijk een nieuwe tool gelanceerd om het aanbetalingscontract van Ethereum 2.0 te creëren, wat de upgrade een stap dichterbij zet.


We hebben een GO om de hoofdmotor te starten

De tool is zonder vorm van promotie gepubliceerd op GitHub, een online platform waar software en de code hiervan op kan worden gepubliceerd. Deze code is vervolgens door iedereen zichtbaar en te downloaden, tenzij anders ingesteld is. “We hebben een GO om de hoofdmotor te starten”, luidt de release op GitHub.

De release komt te midden van de Amerikaanse verkiezingen, waar Trump op dit moment de winst al geclaimd heeft. Wie daadwerkelijk gewonnen heeft is echter nog niet bekend, omdat de stemmen nog geteld worden. Vanmorgen stond Biden juist iets voor in de resultaten, wat de claim van Trump nog opvallender maakt. Hiermee is deze kleine, maar belangrijke release minder opgevallen bij de crypto-community. Toch viel het een paar personen op. Volgens de oprichter van Chain Games, een blockchain-gamingbedrijf, is de release gedurende de verkiezingsresultaten heel erg sneaky.


Uitrol in 6 fases

De uitrol van de ETH 2.0 upgrade staat gepland in 6 fases. De tool zet een grote stap richting fase 0, de eerste fase van deze upgrade. In deze fase wordt een Proof of Stake (PoS) concensusmechanisme geïntroduceerd. Dit mechanisme is een efficiënte methode waarmee alle transacties die op het netwerk van Ethereum (ETH) uitgevoerd worden te valideren.

Om deze methode echter goed werkend te krijgen, zullen alle fondsen allereerst moeten worden gemigreerd van de huidige ETH-blockchain naar de blockchain van Ethereum 2.0. Hier komt de nieuw gelanceerde tool goed van pas, want deze is hier specifiek voor ontwikkeld.

De tool ontwikkeld op zijn beurt nieuwe sleutels die nodig zijn om stortingen te doen op de blockchain van ETH 2.0. Wanneer het aanbetalingscontract volledig functioneel is, zal fase 0 officieel van start gaan. Verwacht wordt dat die in de komende weken zal gebeuren. Hiermee lijkt er grote progressie te zitten in de ontwikkeling van de langverwachte upgrade.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten