Ethereum 2.0 zou de grootste economische verschuiving ooit kunnen zijn

De Ethereum prijs kan wel eens flink gaan stijgen. Dit omdat het netwerk dit jaar belangrijke updates krijgt en dat zou weleens een grote stimulans kunnen zijn voor de op één na grootste cryptomunt.


Waarom de Ethereum prijs gaat stijgen

Adam Cochran, partner bij Metacartal Ventures, heeft meer onderzoek gedaan naar het potentieel van Ethereum. Ook laat hij zien hoe de updates van het ETH netwerk een game changer kan zijn voor de hele cryptowereld.

Een belangrijke reden voor een prijsstijging is dat de munt overgaat naar een proof-of-stake algoritme. Hierdoor kunnen grote investeerders een stabiel rendement tussen de 3 en 5 procent ontvangen als ze ETH tokens staken. Dit zorgt er waarschijnlijk voor dat steeds meer grote investeerders de tokens gaan inkopen.

Als grote hoeveelheden Ethereum gekocht worden om een vergelijkbaar of beter rendement te behalen, dan gaat dit de prijzen opdrijven. Deze prijsschommeling gaan volgens Cochran tot een tweede ronde van investeringen leiden, naarmate het rendement vermenigvuldigd is.

Deze gebeurtenissen zouden mogelijk een voor FOMO kunnen zorgen, waardoor de prijzen nog hoger op zouden kunnen lopen. Kleine beleggers zijn meestal de laatste die instappen. Echter kunnen deze investeerders het markt momentum versterken. Dit zagen we ook al in de bull run van 2017.


De sleutelrol van Ethereum

Cochran vertelt dat de ETH prijs enorm kan stijgen. Hiervoor verwijst hij naar de wet van Metcalfe. Deze wet stelt dat het effect van een telecommunicatienetwerk evenredig is met het kwadraat van het aantal verbonden gebruikers van het systeem.

Met andere woorden, hoe meer vraag er is om het systeem te gebruiken, hoe meer de prijs stijgt. Dit komt doordat er een fundamentele waarde gecreëerd wordt voor de gebruiker.

Ook whale cycli maken deel uit van de beweging in een opwaartse trend. Omdat winsten uit lagere prijzen opnieuw geïnvesteerd worden om meer te verdienen naarmate deze toenemen. Door tokens te staken, zullen er meer nodes op het netwerk komen. Dit omschrijft hij als een ‘race-conditie’ waar whales meer moeten ETH tokens kopen om hun inkomsten te behouden.

Ook de race om 32 ETH tokens te verkrijgen zorgt dat de prijs oploopt. Met dit aantal is het namelijk mogelijk om je tokens te staken.

Ethereum kan een sleutelrol spelen in de onvermijdelijke verschuiving die moet worden doorgevoerd om de wereldeconomie te laten overleven.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken