Ethereum
Ethereum

Ethereum Beacon Chain voor testnet gelanceerd en klaar voor “oefen-merge”

Ethereum is weer een stap dichterbij The Merge, waarbij het netwerk van Proof-of-Work overgaat op Proof-of-Stake.

De Beacon Chain voor het Sepolia testnet is live en klaar om The Merge voor de tweede keer te oefenen. Het idee is om ontwikkelaars met deze oefeningen een idee te geven van de problemen die momenteel nog in de code zitten.

Nog geen datum geprikt

Sepolia is in oktober 2021 gelanceerd en moet de vervanger van het Ropsten testnet worden. Ropsten werd al in 2016 gelanceerd en is daarmee het langst-draaiende testnet van Ethereum. De eerste oefening voor The Merge vond op 8 juni jongstleden plaats op het Ropsten testnet. Nu is het dus de beurt aan Sepolia en daartoe zijn alle ontwikkelaars al opgeroepen om hun werk van Ropsten naar Sepolia te verplaatsen.

Wanneer de oefen-merge op Sepolia zal plaatsvinden is momenteel nog niet duidelijk. Ook de officiële datum voor The Merge met het Ethereum mainnet is op dit moment nog niet geprikt. Het doel is om het netwerk in augustus 2022 op Proof-of-Stake over te laten stappen, maar er is nog kans op vertragen. Dat heeft te maken met het uitstellen van de zogenaamde moeilijkheidsgraadbom, die mining zo moeilijk moet maken dat het Proof-of-Work netwerk stilvalt.

Ethereum en uitstel

Bitcoin maximalist Marty Bent houdt op Twitter al sinds augustus 2017 een thread bij waarin hij updates over het uitstellen van The Merge deelt. Het is dus nog maar de vraag in hoeverre het de Ethereum ontwikkelaars lukt om de belofte van augustus 2022 waar te maken. Wat wellicht helpt is dat de markt momenteel flinke tikken krijgt en daarmee de focus even niet meer op de koers ligt.

Wat je vaak ziet is dat projecten tijdens de bearmarkten grote stappen maken. Wat dat betreft is dit een uitgelezen kans voor het Ethereum team om de kop omlaag te doen en aan de slag te gaan. De overgang van Ethereum naar Proof-of-Stake is met name interessant omdat het de eerste grote test voor het consensus mechanisme is. Voor nu is het dus nog wachten op goed nieuws.

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins