ethereum
Ethereum

Ethereum bereikt hoogste koers in 8 maanden tijd ten opzichte van Bitcoin

Ethereum staat gemeten in Bitcoin op het hoogste niveau van 2022. Op het moment van schrijven handelt Ethereum op 0,08101 Bitcoin, waarmee het is aangekomen bij het niveau waarvan Ethereum in november 2021 begon te dalen ten opzichte van Bitcoin. Met de aanstormende Merge lijkt daar momenteel weinig angst voor te zijn.

Ethereum, bitocin koers

De dans van Ethereum en Bitcoin

In de bovenstaande grafiek is te zien dat Ethereum de afgelopen uren boven de weerstand van 0,08 Bitcoin is uitgebroken. Dat is met name indrukwekkend omdat de bulls vanaf januari al moeite hadden om de zone van 0,075 Bitcoin te doorbreken. De grote vraag is hoelang Ethereum dit kan volhouden en of er mogelijk ruimte is voor extra stijgingen.

Op het moment van schrijven vecht Ethereum ook om de psychologische grens van 2.000 dollar te doorbreken. Een bijzondere koers die Ethereum sinds mei van dit jaar niet meer gezien heeft. De koers werd al even doorbroken, viel toen terug maar ligt op dit moment boven het niveau met een prijs van 2.011 dollar. De goede prestaties van Ethereum hebben ook voordelen voor de rest van de altcoins.

Market cap altcoins weer boven de 700 miljard dollar

Het momentum van Ethereum lijkt investeerders op dit moment meer richting altcoins te drijven. “Sinds Ethereum’s Merge dichterbij komt, heeft het Bitcoin overklast en ook andere altcoins omhoog gedreven”, aldus Yann Allemannn en Jan Happel in de laatste editie van hun “Uncharted” nieuwsbrief.

Marketcap

Net als Ethereum heeft de totale market cap voor altcoins ook het hoogste punt sinds mei van dit  jaar bereikt. Met een totale market cap van 700 miljard dollar, waar we momenteel weer iets onder zitten, klimmen de altcoins langzaam maar zeker terug richting het biljoen. Als Ethereum dit momentum tot de Merge kan volhouden, dan ziet het er goed uit voor de markt.

Ethereum nieuws

SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen