ethereum
Ethereum

Ethereum bereikt mijlpaal: 70% van voorraad vastgehouden door lange-termijn HODLers

Hoewel de Ethereum (ETH) koers in december weinig opwindende bewegingen liet zien, met slechts een stijging aan het begin van de maand, is er reden voor optimisme onder investeerders. Een historisch hoog aantal lange termijn investeerders heeft namelijk geïnvesteerd in Ethereum. Gegevens van het blockchain-analyseplatform IntoTheBlock laten zien dat deze zogenaamde HODLers meer dan 70% van de totale Ethereum-voorraad beheersen.

Statistieken tonen aan dat hoe langer investeerders hun munten vasthouden, hoe kleiner de kans is dat ze deze verkopen. Deze HODLers staan bekend om hun terughoudendheid om te verkopen, ongeacht de marktomstandigheden – of het nu gaat om periodes van sterke koersstijgingen of aanzienlijke dalingen. Op de lange termijn kan deze substantiële groep HODLers bijdragen aan het verminderen van de verkoopdruk op de markt, wat mogelijk een stabiliserend effect heeft op de koers.

Opmerkelijk is dat veel van de huidige lange termijn investeerders hun Ethereum-voorraad kochten tijdens de bear markt van een jaar geleden, volgend op de crash van de crypto-exchange FTX. Ondanks de aanzienlijke winsten die dit jaar behaald zijn, lijken deze investeerders niet geïnteresseerd in het verkopen van hun bezit. Dit suggereert dat zij verwachten dat de waarde van Ethereum in de toekomst nog verder zal stijgen.

BitMEX oprichter verwacht $5.000 ETH koers

Volgens Arthur Hayes, mede-oprichter van de crypto-exchange BitMEX, kan Ethereum (ETH) binnenkort een aanzienlijke waardestijging doormaken, mogelijk richting een koers van $5.000. Hayes, bekend om zijn eerdere accurate voorspellingen zoals de Solana koers van $100, heeft onlangs een groot deel van zijn Solana (SOL) tokens verkocht om meer Ethereum te kopen. Deze verschuiving in zijn investeringsstrategie duidt op een mogelijke trendverandering in de cryptomarkt en versterkt het vertrouwen in Ethereum als een waardevolle investering.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Justin Sun tempert verwachtingen: geen Ethereum ETF deze maand
Santiment: De Ethereum koers zal spoedig weer gaan stijgen
Ethereum stort in: koers duikt onder de $3.000
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC