Ethereum Nieuws

Ethereum bereikt voor het eerst sinds mei weer de $4.000

Ethereum is voor de eerste keer in vijf maanden tijd terug boven de $4.000. De prijsstijging vond plaats vlak nadat de Bitcoin zijn All Time High doorbrak.


Ethereum en Bitcoin stijgen in waarde

De huidige prijsstijging is het resultaat van een tweede run op NFT’s, DeFi-protocollen en niet te vergeten de eerste Bitcoin-futures-ETF van de Verenigde Staten.

Bitcoin, de grootste crypto ter wereld, steeg de afgelopen 24 uur met meer dan 6,5%. Daarmee wist het een nieuwe All Time High te bereiken. Dit gebeurde slechts een dag nadat de eerste Bitcoin futures ETF van ProShares begon met handelen.

Dit nieuws heeft geholpen om de crypto valuta markt een boost te geven. Daarbij heeft de totale marktkapitalisatie van alle crypto valuta’s een nieuw record bereikt van meer dan $2,6 biljoen.

Ook ETH presteert geweldig vandaag. De Ethereum koers bevindt zich namelijk op het hoogste punt sinds mei. Ethereum is echter nog niet op zijn hoogste punt ooit. Die ligt namelijk op $4.360 en werd op 10 mei bereikt.

ETH nadert zijn All Time High – Bron: Tradingview

Groeiende populariteit NFT’s en DeFi

De groeiende populariteit van zowel NFT’s als gedecentraliseerde financiën (DeFi) hebben Ethereum geholpen om zijn marktdominantie opnieuw te bevestigen. Ethereum is de eerste en meest populaire blockchain die gebruikmaakt van smart contracten.

Via smart contracten zijn er veel DeFi apps bovenop Ethereum gebouwd. Deze apps omzeilen gecentraliseerde instellingen zoals banken. De totale waarde vergrendeld in DeFi-apps is in de loop van 2021 snel gestegen. Een recente stijging in oktober heeft ervoor gezorgd dat TVL bijna zijn hoogste punt ooit van $99 miljard heeft bereikt.

Op Ethereum gebaseerde NFT’s zijn bijzonder populair gebleken bij artiesten en makers. Grote spelers beginnen dit op te merken, met veilinghuis Sotheby’s dat zijn eigen Metaverse-marktplaats lanceert. Daarnaast hebben 1,4 miljoen gebruikers zich aangemeld voor het NFT-platform van crypto exchange Coinbase. In de afgelopen maanden hebben NFT’s ook een sociale dimensie gekregen. Waarbij collecties zoals CryptoPunks en Bored Ape Yacht Club de kern vormen van nieuwe gemeenschappen rond NFT’s. Vorige maand veilde Sotheby’s een verzameling NFT’s van cartoon-aapprofielfoto’s genaamd Bored Ape Yacht Club voor $24 miljoen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten