Ethereum

Ethereum bezittingen van Miners op weg naar een All Time High

Ethereum miners bezitten een enorm aantal ETH tokens. Het lijkt erop dat de miners ETH tokens aan het accumuleren zijn.


Ethereum accumulatie

Ether miners zijn steeds meer munten aan het accumuleren (vasthouden). De afgelopen 3 maanden kende het miners ecosysteem een stabiele accumulatie. Dit heeft ervoor gezorgd dat het saldo van alle ETH mining pools nu op een recordhoogte van 1,69 miljoen ETH zitten. Dit heeft momenteel een waarde van 322 miljoen dollar. Maksim Balashevich, oprichter van Santiment zegt het volgende:

“Deze accumulatie periodes geven vaak aan dat er veel vertrouwen is in het project. In ieder geval relatief veel vertrouwen ten opzichte van de huidige markt omstandigheden.”

Aan de ene kant duiden de periodes van accumulatie dus op een hoog betrouwbaarheidsniveau bij de miners van Ethereum. Echter, aan de andere kant is dit ook gevaarlijk. Wanneer miners massaal hun ETH tokens van de hand doen zullen we grote prijscorrecties gaan zien.

Balashevich wijst erop dat de laatste keer dat de miners zoveel ETH vasthielden, eind oktober 2019 was. Toen zagen we echtereen daling van de ETH prijs tot onder de $170 dollar. Dit zorgde ervoor dat een aantal van deze miners hun ETH voorraad begonnen te verkopen. Balashevich schreef:

”Ondanks veel markt volatiliteit, gaan we deze mijlpaal waarschijnlijk binnen enkele dagen doorbreken.”

Aandeel van actieve Ethers neemt af


De coins van Ethereum “verouderen”. Een nieuwe meetmethode, de gemiddelde coin leeftijd, is een manier om het gedrag van een netwerk in zijn geheel te observeren. Hier wordt voor elke coin berekend hoelang deze op 1 huidig adres is gebleven.

Deze gemiddelde leeftijd van Ethereum tokens benadrukt een jaar lange periode van relatieve inactiviteit. Er is ook een afnemend aandeel van de ETH tokens die het afgelopen jaar zijn verplaatst. Dat betekent dat steeds meer mensen de munten vasthouden.

Op 1 januari 2019 was 54,6% van alle ETH bezittingen in het afgelopen jaar actief. Terwijl dit aantal eind januari 2020 daalde tot maar liefst 39,6%. Belaschevic beschreef dit als volgt:

“Oude coins blijven relatief ongebruikt en het aandeel actieve coins blijft afnemen. Met de explosieve groei van ‘ETH locking’ mechanismen en DeFi oplossingen wordt dit waarschijnlijk alleen maar meer in de komende jaren. “

Grote wallets zijn minder actief

Als het gaat om netwerk activiteit, begon Ethereum het jaar langzaam. In de afgelopen 30 dagen zagen we een daling van 9,5% in vergelijking met januari 2018.

Ook de netwerkgroei is minder geworden. In de afgelopen 30 dagen communiceerde er 5.801.553 ETH adressen met het netwerk. Dit is een daling van 14,1%. Het is echter geen reden tot bezorgdheid, omdat een zelfde groeipatroon in het verleden verschillende keren zijn waargenomen.

De adressen met minder dan 1 ETH zijn toegenomen. Echter, hetzelfde kan niet gezegd worden voor houders met een veel ETH tokens. Adressen met 1.000-10.000 ETH, 10k-100k ETH en 100k-1m ETH zagen allemaal een daling.