Ethereum Nieuws

Ethereum Classic daalt met 23% in de week na de Merge

Terwijl de crypto bearmarkt blijft voortduren, zien Ethereum Classic en Ravencoin hun waarde beide met dubbele cijfers dalen.

Ethereum Classic daalt naar $29,39

Zowel de Ravencoin koers als de Ethereum Classic koers stegen hard in aanloop naar de Ethereum Merge. Nu deze grote upgrade door is gevoerd zien we zowel de RVN als de ETC koers echter hard inzakken. Dit terwijl beide netwerken in potentie paradijzen zijn voor proof-of-work-miners.

De prijs van Ethereum Classic is in de week na de Merge met 23,4% gedaald. De proof-of-work hard fork van het nu proof-of-stake Ethereum zag de prijs van zijn coin dalen van $38,93 op 15 september 2022, de dag van de Merge, naar $29,39 vandaag.

De hashrate van Ethereum Classic piekte tot 223,32 TH per seconde op de dag van de Merge. Dit is een stijging van 58,12 TH. Sindsdien is de hashrate gedaald tot 160,32 TH per seconde.

De hashrate verwijst naar de totale gecombineerde rekenkracht die wordt gebruikt om blockchain-transacties te minen en te verwerken. Een terahashes per seconde (Th/s) is gelijk aan 1 biljoen hashes per seconde.

Ravencoin beweegt mee met Ethereum Classic

Andere proof-of-work blockchains zoals Ravencoin hebben een vergelijkbare dynamiek laten zien als Ethereum Classic. De prijs van Ravencoin daalde met 43,1% sinds de Merge. De munt daalde van $0,06 op 15 september 2022 naar $0,03 vandaag .

In tegenstelling tot Ethereum Classic, dat een stijging zag in de hashrate, vertoonde de hashrate van Ravencoin een meer wispelturige miningpool. Op de dag van de Merge piekte de hashrate van Ravencoin van 9,64 TH naar 19,57 TH, voordat het daalde naar 11,22 TH. De hashrate van Ravencoin bleef fluctueren en steeg op een gegeven moment naar 23,50 TH, voordat het wederom daalde naar 7,34 TH.

Met de Merge zou de blockchain voor NFT’s, DAO’s en dapps overschakelen van het energie intensieve proof-of-work netwerk naar een milieuvriendelijker proof-of-stake netwerk. Miners gingen op zoek naar vergelijkbare proof-of-work-blockchains zoals Ethereum Classic, Ravencoin en de onlangs gelanceerde Ethereum PoW, om hun mining-activiteiten voort te zetten naarmate de Ethereum-Merge naderde.

Altcoin nieuws

200 duizend tweets roepen Coinbase op om Luna Classic toe te voegen 200 duizend tweets roepen Coinbase op om Luna Classic toe te voegen
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
Fantom Foundation CEO: “We gaan naar een multi-blockchain wereld” Fantom Foundation CEO: “We gaan naar een multi-blockchain wereld”
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten