Ethereum Classic, ETC
Altcoin

Ethereum Classic stijgt met 12% terwijl de hash rate ATH bereikt

Ethereum Classic heeft een boost gekregen in de aanloop naar het aanstaande Merge-evenement nu de hash rate van het netwerk explosief stijgt.

Stijging van bijna 12%

Ethereum Classic (ETC), een hard fork van Ethereum, bereikte gisteren een record hash rate van 48,82 terra-hashes per seconde (TH/s), volgens gegevens van 2miners.

ETC, de token van het Ethereum Classic-netwerk, is sindsdien met bijna 12% gestegen in de afgelopen 24 uur. Het handelt momenteel rond de $35,6, volgens gegevens van CoinMarketCap. De munt is de afgelopen 90 dagen met meer dan 60% gestegen van $21,40 naar $35,60.

De hashrate van ETC schiet omhoog

De harsh rate is de totale rekenkracht die wordt gebruikt om transacties op een blockchain-netwerk te minen en te verwerken. In de afgelopen maand is de hash rate van Ethereum Classic met 62,04% gestegen, van 30,08 TH/s op 6 augustus tot het hoogste punt ooit op zondag. De stijging over de afgelopen 12 maanden is maar liefst 105%.

Hash rate van ETC sinds de oprichting – Bron: 2miners.com

Hoe hoger de statistiek, hoe veiliger de blockchain. Hoge hash rates vereisen namelijk een enorm hoge rekenkracht om het netwerk te compromitteren via een 51% aanval.

In augustus 2020 kreeg Ethereum Classic bijvoorbeeld voor de derde keer een 51% aanval toen de totale hash rate 2,90 TH/s bedroeg. Sindsdien is de hash rate met 1,606% gestegen, waardoor het netwerk beter is beveiligd dan ooit. Afgezien van hash rate, bereikte de mining difficulty van ETC gisteren een recordhoogte van 626,02T.

Merge is voordelig voor ETC

De belangrijkste reden achter de toenemende minersactiviteit van Ethereum Classic kan waarschijnlijk worden toegeschreven aan de aanstaande Ethereum Merge later deze maand.

De Merge zal het netwerk overzetten van een proof-of-work (PoW)-consensus naar een proof-of-work (PoS)-consensus om de ecologische voetafdruk te verkleinen en de efficiëntie te verbeteren. Dit heeft echter niet alleen maar voordelen.

Door de merge zal de huidige mining-hardware die wordt ingezet door cryptomining-bedrijven overbodig worden. Hierdoor worden ze gedwongen op zoek te gaan naar alternatieven zoals Ethereum Classic, dat blijft opereren onder traditionele mining-mechanismen. In juli voegde het crypto-miningplatform Antpool een steun van $10 miljoen toe voor Ethereum Classic om zijn PoW-consensus te ondersteunen.

Altcoin nieuws

Kritieke beveiligingsfout in het Cosmos blockchain systeem tijdig opgelost
Worldcoin kent komende 6 maanden een inflatie van 19%
Hedera Hashgraph stijgt met 100 procent: Wat is er aan de hand?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?