Ethereum Classic, ETC
Ethereum Classic

Ethereum Classic verliest in twee weken tijd 30 procent, is er meer pijn in aantocht?

De afgelopen twee weken waren vrij pijnlijk voor Ethereum Classic (ETC) investeerders. In die periode leverde de ETC token 30 procent van zijn koerswaarde in. Momenteel handelt het project op 27,67 dollar en kan het teren op een market cap van 3,8 miljard dollar. Daarmee is het ver verwijderd van het grote Ethereum, dat een market cap van 161,35 miljard dollar kan overleggen.

Wat ging er mis voor Ethereum Classic?

Een kleine twee weken geleden viel Ethereum Classic onder de 33,90 dollar en daarmee begon de ellende. Het lijkt erop dat de Merge uiteindelijk geen goede ontwikkeling is voor Ethereum Classic. Waar veel Ethereum miners voor en na de Merge overstapten op Ethereum Classic, is die aandacht nu weer verdwenen. Het grote Ethereum draait vooralsnog prima op Proof-of-Stake en er lijkt weinig reden om terug te vallen op Proof-of-Work.

Opvallend is wel dat Ethereum Classic de voorkeur krijgt boven de Proof-of-Work forks van het originele Ethereum die na de Merge ontstonden. Ethereum PoW handelt momenteel op een schamele 10,903 dollar op FTX, waarmee de markt duidelijk aangeeft dat ze daar niet op zitten te wachten. Het lijkt er sterk op dat het originele Ethereum deze strijd heeft gewonnen en dat de markt kiest voor de Proof-of-Stake versie.

De geschiedenis van Ethereum Classic

Het ontstaan van Ethereum Classic is overigens een verhaal op zich. We noemen het grote Ethereum namelijk wel het originele Ethereum, maar als we het heel streng bekijken, dan is Ethereum Classic eigenlijk het originele Ethereum. Dat heeft allemaal te maken met de beruchte DAO Hack die in 2016 plaatsvond. De DAO was een soort decentrale investeringsfirma op basis van smart contracts op Ethereum.

Het probleem was dat er fouten in die smart contracts zaten, waardoor een hacker er vandoor kon met grote hoeveelheden Ethereum. Om die reden besloot een deel van Ethereum om een hard fork te maken waarin deze hack nooit heeft plaatsgevonden. Een hard fork waarin het DAO-contract werd verwijderd. Dat is nu het grote Ethereum. De aanhangers van Ethereum Classic vonden juist dat de code in het smart contract ‘recht’ was en dat het terugdraaien van de blockchain niet rechtvaardig was. 

Altcoin nieuws

Hongkong: Worldcoin-project overtreedt privacywetten
80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP