Ethereum Classic, ETC
Ethereum Classic

Ethereum Classic ziet grote toename van hashrate in afwachting van The Merge

De hashrate van Ethereum Classic is sinds juni met 83 procent toegenomen, zo blijkt uit gegevens van onderzoeker Gayatri Dhumal. Dit terwijl de hashrate van Ethereum met 11% is gedaald in afwachting van de aanstaande Merge-upgrade.

Ethereum Classic is een goed alternatief

Ethereum Classic profiteert tot nu toe van de uittocht van Ethereum-miners en dat is eigenlijk ook niet zo gek. Waar Ethereum overgaat op een systeem zonder miners, blijft Ethereum Classic wel mine-baar. Zelfs de oprichter van Ethereum, genaamd Vitalik Buterin, heeft gezegd dat Ethereum Classic een goed alternatief is voor miners.

Momenteel worden er binnen de Ethereum gemeenschap enkele pogingen gedaan om nieuwe hard forken voor miners te ontwikkelen. Het is echter zeer onwaarschijnlijk dat nieuwe proof-of-work-tokens groot zullen worden, vanwege een gebrek aan ondersteuning van exchanges en grote gedecentraliseerde applicaties.

Eerder deze maand zei de mede-oprichter van Ethereum dat “vrijwel iedereen” de overgang van Ethereum naar proof of stake steunde. De grote software-upgrade van Ethereum zal naar verwachting medio september plaatsvinden, na jaren van vertraging.

Ethereum Classic zal populair worden onder Ethereum miners

Ethereum Classic zal naar verwachting veel populairder worden na het invoeren van Proof-of-Stake op het Ethereum netwerk. Dit omdat een groot deel van de Ethereum miners over zullen stappen naar het minen van ETC tokens.

Ethereum Classic is ontstaan toen het Ethereum-netwerk in 2016 in twee afzonderlijke ketens werd gesplitst na een beruchte DAO-aanval. Ethereum Classic is gemaakt door leden van de community die de oude gehackte keten wilden behouden. Aangezien niet iedereen het eens is over de overgang van Ethereum naar het PoS algoritme, voorspellen verschillende analisten dat de Merge van Ethereum weleens zou kunnen gaan zorgen voor een enorme opmars van Ethereum Classic.

Altcoin nieuws

NVIDIA schiet 6% omhoog na kwartaalcijfers – AI tokens reageren amper
Hongkong: Worldcoin-project overtreedt privacywetten
80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?