ethereum
Nieuws, Trending

Ethereum Constantinople wordt in februari gelanceerdDe Constantinople update van Ethereum (ETH) is uitgesteld. Na overleg hebben de ontwikkelaars de update uitgesteld tot eind februari.


27 februari 2019

De update, die al een aantal keer is uitgesteld, zal nu worden uitgevoerd bij het Ethereum-blok 7.280.000. Dit werd bekend gemaakt via onderstaand Twitter-bericht. Verwacht wordt dat de update op 27 februari 2019 wordt uitgevoerd.


Enkele fork op het hoofdnetwerk

Naar verluidt zal de upgrade worden geïmplementeerd als enkele fork op hoofdnetwerk en een post-Constantinople-fixup-fork op de testnetwerken om ze weer in lijn te krijgen met het hoofdnetwerk.


Onverwachte vertraging

De laatste vertraging kwam onverwacht. Dit doordat er recentelijk een beveiligingslek werd ontdekt in de nieuwe update door het contractcontrolebedrijf ChainSecurity. Dit lek maakte het voor aanvallers mogelijk om slimme contracten die op het netwerk staan te stelen en hiermee herhaaldelijk geld over te maken naar zijn eigen rekening.Ethereum-blockchain verandert fundamenteel

De aanstaande Constantinople-hardfork is een upgrade van het al bestaande Ethereum-netwerk, dat afzonderlijke Ethereum Verbeteringsvoorstellen omvat. Dit maakt de overgang van het huidige proof-of-work (PoW) naar de meer energie-efficiënte proof-of-stake mogelijk.
Door de update zal de Ethereum-blockchain fundamenteel veranderen. Zo wordt onder andere compatibiliteit met oudere versies voorkomen. Dit betekent dat netwerkknooppunten altijd synchroon met het gehele systeem moeten lopen en de bestaande knooppunten moeten worden bijgewerkt of als een afzonderlijke blockchain-entiteit moeten blijven werken.