ethereum
Ethereum

Ethereum ETF goedgekeurd, waarom zijn we nog niet rijk?

Na de goedkeuring van de Ethereum ETF is de koers van ETH niet verder gestegen. Volgens crypto-analisten zijn daar twee verklaringen voor. Net voor het nieuws daalde Ethereum met 3,4% om vervolgens met 5% te stijgen na de aankondiging van de Securities and Exchane Commission (SEC).

Weinig nieuwe kopers

De populaire analist Zach Rynes heeft een simpele, maar duidelijke verklaring voor het gebrek aan positieve koersactie: “Iedereen die wilde kopen bij de goedkeuring heeft dat al gedaan.”

Ethereum steeg al met 29% over de afgelopen week, nadat bekend werd dat er een grote kans op goedkeuring was.

Hoewel de ETF zijn goedgekeurd, zijn ze nog niet klaar voor de lancering. Daarvoor is ook nog een goedgekeurd S-1 document nodig, waarin de financiële gezondheid van een firma wordt besproken, alsook het risicoprofiel en de effecten die zij willen aanbieden.

Volgens analisten kan dit nog weken tot maanden duren. Gabriel Shapiro denkt dat het om een politiek spelletje gaat en verwacht de komende tijd geen goedkeuring voor de S-1 documenten van de uitgevers.

Wachten op de lancering

Nu is het wachten op de lancering van de Ethereum ETFs. Rynes denkt dat de volgende grote koersbeweging van de munt van Vitalik Buterin dan zal plaatsvinden.

“De ETFs zijn nog niet gelanceerd, dus het nieuwe kapitaal moet nog komen”, aldus Rynes.

“Wij verwachten een gigantische instroom in de eerste week, mogelijk zelfs in de miljarden”, aldus crypto-onderzoeksfirma Second Mountain.

Koersexplosies zijn echter geen garantie. De Bitcoin koers daalde bijvoorbeeld met 15% nadat de Spot Bitcoin ETFs waren goedgekeurd op 10 januari. Het duurde uiteindelijk 30 dagen voordat de koers met 30% explodeerde naar 51.870 dollar.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Ethereum koers schiet omhoog – SEC laat rechtszaak vallen
Ethereum ecosysteem bereikt heel bijzonder record
Bloomberg analist: Ethereum ETF’s worden op deze dag gelanceerd
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt