Ethereum stijgt
Ethereum

‘Ethereum ETFs komen er waarschijnlijk ook aan’

Als we Bloomberg ETF analist James Seyffart mogen geloven, dan heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) Ethereum indirect erkend als grondstof op het moment dat het de Ethereum Futures ETFs goedkeurde. Op basis daarvan zou er ook weinig zijn wat de goedkeuring van de Spot Ethereum ETFs in de weg staat.

Gaat de Ethereum koers dan na de Bitcoin koers exploderen vanwege deze ontwikkeling?

Dit jaar nog een Spot Ethereum ETF

Tijdens een webinar voor betalende gebruikers van CryptoQuant van 4 januari deelde Seyffart dat de goedkeuring van Ethereum Futures ETFs in oktober 2023 betekent dat de SEC het project van Vitalik Buterin ziet als een (digitale grondstof).

“De CFTC noemt Ethereum duidelijk een grondstof. Zij noemen het geen effecten (soort aandelen). […] De SEC heeft Ethereum Futures ETFs goedgekeurd. Nogmaals, Gary Gensler zal niet specifiek aangeven of Ethereum kwalificeert als effect of grondstof, maar in hun acties, door de Ethereum Futures ETF goed te keuren, zeggen ze impliciet dat het een grondstof is”, aldus Seyffart.

Dat zou volgens hem betekenen dat een Spot Ethereum ETF dichterbij is dan je denkt. Het woord “spot” komt overigens van on the spot handel. Waar je de asset direct van iemand overneemt in ruil voor een andere asset. Terwijl je bij een future niet on the spot de assets overdraagt.

Volgens Seyffart zou de SEC niet alleen tegen de crypto-industrie zijn als ze een Spot Ethereum ETF afkeuren, maar zouden ze dan ook tegen hun zuster-wetgever ingaan, namelijk de CFTC. Dat is waarom we dit jaar nog weleens een Spot Ethereum ETF kunnen krijgen.

SEC begint rechtszaken te verliezen

Het verliezen van de SEC begon in 2023 met het verlies tegen Grayscale, dat een zaak aanspande vanwege de afwijzing om hun Bitcoin-fonds in een Spot Bitcoin ETF om te toveren. Na het verliezen van die rechtszaak ging het ineens snel met de ontwikkelingen omtrent de Spot Bitcoin ETFs en nu lijkt de lancering dus heel dichtbij.

James Seyffart wijst ook nog op een rechtszaak die de SEC verloor tegen de Spikes Index, een index die zich vooral baseert op de volatiliteit in aandelen. De SEC probeerde dit beleggingsproduct aan te merken als een securities futures index, terwijl de rechter van mening was dat het niet om securities (effecten) ging.

Zodoende wist de Spikes Index hevige belastingen en andere verplichtingen die aan het kenmerk van een effect hangen te omzeilen.

Dat maakt volgens Seyffart duidelijk hoe belangrijk de kwalificatie van een asset is.

Pak nu je 10 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Nieuwe Ethereum-upgrade maakt verlies van privésleutels verleden tijd
VanEck CEO: grote problemen voor Ethereum in mei
Waarom is de Ethereum koers plotseling met 8% gestegen?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging