Ethereum,, Ripple, Trending

Ethereum (ETH) en Ripple (XRP) stijgen ondanks verlies Bitcoin (BTC)

Altcoins doen het momenteel erg goed, ondanks het feit dat Bitcoin (BTC) een (minimaal) verlies lijdt. Voornamelijk Ethereum en Ripple doen het goed; ze stijgen door tot een maandelijks hoogtepunt.


Dominantie Bitcoin

De stijging van altcoins, tegenover de daling van Bitcoin, is momenteel opvallend. Dit vanwege de gigantische dominantie van Bitcoin. Eerder deze maand lag dit dominantie nog boven de 70%. Deze dominantie is gedaald naar 67.1%, op het moment dat dit artikel is geplaatst.


Ethereum stijgt met ruim 6%, Ripple met ruim 16%

Sinds de start van de dag, is de waarde van Ethereum gestegen met 6.77%, terwijl Bitcoin in dezelfde periode met 0.25% gedaald.
Ripple doet het op dit moment nog iets beter, de waarde van 1 XRP is gestegen met 16.35%.

Het blijft echter niet bij deze twee altcoins. In totaal is er vandaag, exclusief BTC, meer dan $5.4 miljard bijgekomen in de marktkapitalisatie gedurende de laatste 24 uur. Het handelsvolume is in dezelfde periode gestegen met $7.2 miljard.


Investeerders op hun hoede

De reden achter deze enorme stijgingen kan uiteraard erg verschillend zijn. Het zou een teken kunnen zijn dat investeerders op hun hoede zijn voor verdere potentiële winst. Doordat BTC momenteel vrij rustig is zouden deze investeerders naar andere cryptocurrency munten kunnen kijken om hun winst verder te laten groeien. Dit blijft uiteraard een aanname en hoeft hiermee niet de officiële reden achter deze beweging te zijn.