Newsbit

Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH) stijgt naar 5 maandelijks Hoogtepunt

Ethereum (ETH)

Ethereum is eindelijk ontwaakt. De grootste altcoin heeft vandaag een belangrijke weerstand doorbroken en is gestegen naar haar hoogste punt in vijf maanden tijd. De grote vraag is nu: wat is de oorzaak en tot hoe ver kan de koers stijgen?


Ethereum prijs stijgt naar $270

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Ethereum token rond de $263,10. Ether is, met deze procentuele prijsstijging van meer dan 8 procent, één van de best presterende cryptomunten van vandaag.

De koersstijging startte gisteren rond 22:00 ‘s avonds. De ETH koers steeg toen in 1 uur tijd van $245 naar een hoogtepunt van $270.

Ethereum prijs stijgt naar $270 – Bron: Tradingview

De laatste keer dat ETH dit prijsniveau bereikte, was eind februari, toen de meeste altcoins hun hoogste punt van 2020 bereikten. Het hoogste punt voor ETH in 2020 ligt op $285. Echter, als het positieve momentum aanhoudt vandaag, zal het niet lang meer duren totdat dit overtroffen wordt.


135 duizend ETH werden verstuurd

De enorme prijsstijging werd direct onderzocht door het crypto bedrijf Santiment, die de instroom van exchanges volgt. Het bedrijf schreef:

“Meer dan 135.000 ETH (~ $35,2 miljoen) zijn in de afgelopen 12 uur naar exchanges gestuurd, want het lijkt erop dat het stabiele koersverloop van Ethereum eindelijk ten einde is.”

135k ETH werden verstuurd naar exchanges – Bron: Santiment

Santiment voegde eraan toe dat dit de hoogste inkomende eendaagse instroom van tokens is sinds 5 juni.


Tot waar kan de Ethereum prijs stijgen?

Het volgende grote weerstandsniveau is het vorige hoogste punt van februari, dat ligt op $285. Als dat punt wordt doorbroken zal het een zeer positief teken zijn en een grote opwaartse trend markeren. De koers zal dan kunnen stijgen tot het hoogste punt van 2019, dat op $360 ligt. Santiment vertelt wel te verwachten dat er een correctie plaats zal vinden op de korte termijn.


Wat laat de ETH koers stijgen?

Het is onwaarschijnlijk dat DeFi de oorzaak is geweest van de Ethereum prijsstijging. Dit aangezien de DeFi markt al een paar maanden lang flink stijgt en de ETH koers toen uitermate stabiel is gebleven.

De echte reden voor het momentum is waarschijnlijk de bevestiging van het laatste openbare testnet voor ETH 2.0, dat begin volgende maand wordt gelanceerd. Ethhub-oprichter Anthony Sassano was enthousiast over het nieuws;

“Het” officiële “eth2 fase 0 openbare testnet (codenaam‘ Medalla ’) gaat live op 4 augustus. Als alles goed gaat, is dit het laatste testnet voor de lancering van mainnet. Het gebeurt eindelijk!”

Medalla is de laatste van meerdere eerdere tests van ETH 2.0-code die in april begon met het ontstaansblok. Beleggers worden duidelijk gestimuleerd door deze ontwikkeling en de hoop wordt hernieuwd dat Ethereum 2.0 op mainnet voor het einde van het jaar kan arriveren.


Koop de goedkoopste Ethers

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top