Bitcoin Nieuws, Ethereum Nieuws

Ethereum-futures blijken populairder bij grote beleggers dan Bitcoin-futures

De investeringsbank JP Morgan heeft afgelopen woensdag gezegd dat Ethereum (ETH)-futures momenteel populairder zijn dan Bitcoin (BTC)-futures, wat betekent dat er nu meer interesse is in Ethereum onder grote investeerders, volgens de rapporten.


Bitcoin- vs Ethereum-futures

Deze verandering in interesse is volgens een Business Insider-rapport een ’tegenslag voor Bitcoin’. Bitcoin-futures op de Chicago Mercantile Exchange (CME) werden deze maand onder de prijs van Bitcoin verhandeld, aldus het rapport. Volgens JP Morgan was dit naar verluidt te wijten aan een ‘zwakke vraag van institutionele beleggers’.

Bitcoin-futures verwijzen naar wanneer beleggers als het ware weddenschappen en handelscontracten aan gaan die betrekking hebben op de toekomstige prijs van de cryptocurrency en niet op het daadwerkelijke activum zelf. Het is een enorme markt en er is meer belangstelling voor dan spothandel (waar belegger de cryptocurrency kopen en verkopen).

Het 24-uursvolume bij Binance, de grootste crypto-exchange ter wereld, voor spothandel is momenteel bijvoorbeeld al circa $23 miljard. Voor de handel in futures is het momenteel circa $65 miljard.

Beleggers kunnen handelen met futures van de meeste grote cryptocurrencies. Toch zijn de grootste activa per marktkapitalisatie – Bitcoin en Ethereum – de meest populaire handelscontracten. Dit wordt gezien als een goede manier voor old-school investeerders om betrokken te raken bij de cryptomarkt zonder dat ze zich bezig hoeven te houden met het kopen en opslaan van echte cryptocurrency. Dit kan soms enigszins verwarrend en belastend zijn voor meer traditionele investeerders.


Grotere vraag naar Ethereum vanuit institutionele beleggers

JP Morgan heeft hiernaast naar verluidt in zijn beleggersnota aangegeven dat de interesse in Ethereum-futures wijst op een ‘gezondere vraag naar Ethereum versus Bitcoin door institutionele beleggers’. Hierbij verwees het bedrijf naar grote organisaties, zoals hedgefondsen.

Wanneer er veel vraag is naar Bitcoin, hebben futures de neiging om tegen een hogere prijs te handelen dan de cryptovaluta. Volgens CME-gegevens was dit in september echter niet het geval.

Beleggers hebben Ethereum sinds augustus in de gaten gehouden. De gemiddelde 21-daagse premie voor Ethereum-futures steeg 1% meer dan de prijs van het actief, zei JP Morgan. Maar ondanks deze interesse in futures hebben beide cryptocurrencies het moeilijk. Bitcoin is de afgelopen week flink gedaald en handeld op het moment van dit artikel circa $42.200. Ook Ethereum daalde flink en wordt momenteel verhandeld voor circa $2.870.

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen
Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt
McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten