Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Ethereum-futures worden vanaf vandaag verhandeld op CME

De Chicago Mercantile Exchange (CME) heeft zijn langverwachte Ethereum futures-contracten gelanceerd.


Mogelijk meer institutionele vraag

Op zondag ging de handel in Ethereum futures live, waarbij het contract van februari een openingsprijs van $1.669,75 registreerde. Destijds lag de spotprijs rond de $1.600. Futures-contracten zijn juridische overeenkomsten om de cryptovaluta op een later tijdstip tegen een vooraf bepaalde prijs te kopen of verkopen.

De Ethereum futures van CME worden in contanten afgewikkeld en zijn gebaseerd op de referentiekoers van de exchange. Deze bevat gegevens van de belangrijkste cryptocurrency-exchanges Bitstamp, Coinbase, Gemini, itBit en Kraken. Het eerste gereguleerde Ethereum futures product ter wereld trekt mogelijk meer institutionele vraag, wat de recente prijsstijging een boost geeft. Qiao Wang, cryptocurrencies-onderzoeker en investeerder en mede-oprichter van Messari, tweette op zondag het volgende:

“De eerste traditionele financiële instellingen die BTC kochten, kijken al naar ETH, of hebben het al gekocht. En terecht. Het meest gebruikte crypto-netwerk + de toekomst van financiën + een mogelijk deflatoir monetair beleidsverhaal maken het buitengewoon aantrekkelijk.”

Wang verwacht dat Ethereum op de lange termijn zal stijgen naar $5.000. Ether handelt momenteel in de buurt van $1.632, een winst van 1% in één dag, nadat het vrijdag recordhoogtes boven $1.700 bereikte.


Waarde van Ethereum verdrievoudigd

De waarde van de cryptocurrency is meer dan verdrievoudigd sinds de CME plannen aankondigden op 16 december om futurescontracten te noteren. Deze enorme prijsstijging lijkt precies op de stijging die Bitcoin liet zien op 17 december 2017 toen BTC futures aangekondigd werden.

Terwijl Bitcoin op de dag van de lancering een top bereikte en vervolgens een bearmarkt in ging, zal dit voor Ethereum niet zo waarschijnlijk zijn. “De markt is nu volwassener, de macro is anders en er zijn andere spelers bij betrokken”, tweette handelaar en analist Alex Kruger vorige week. Hiermee sluit hij een aanzienlijke crash van Ethereum dus uit.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten