Ethereum, TH
Ethereum

Ethereum handelt 27 procent onder zijn eerlijke waarde

De onderzoeksfirma RxR kwam met een combinatie van een model gebaseerd op de wet van Metcalfe en de adoptie van Layer-2 blockchains tot de conclusie dat Ethereum momenteel 275 miljard dollar waard moet zijn. Dat is ongeveer 27 procent meer dan de huidige market cap van 198,71 miljard dollar. Zodoende is Ethereum volgens RxR behoorlijk ondergewaardeerd op dit moment.

Hoe komt RxR tot dit getal?

Volgens de wet van Metcalfe is de waarde van een netwerk direct gekoppeld aan het aantal gebruikers. Ethereum maakt het voor zijn gebruikers mogelijk om transacties te doen op de Ethereum blockchain, rente te verdienen, te participeren in de beveiliging van het netwerk via staking, non-fungible tokens (NFTs) te bewaren en versturen en nog veel meer.

Om die reden is de waarde van Ethereum (de token) grotendeels gekoppeld aan de mate waarin men het netwerk gebruikt.

ethereum ml index

“Het geüpdate model neemt ook de ontwikkeling van L2-blockchains mee en legt de waarde van Ethereum op 275 miljard dollar (27 procent hoger dan huidige market cap), uitgaande van een scenario waarin het aantal gebruikers niet verder doorgroeit”, aldus RxR.

Zelfs met het huidige aantal gebruikers zou Ethereum dus al een stuk meer waard moeten zijn volgens dit model.

Het succes van de tweede laag

De zogenoemde Layer-2 oplossingen zijn ontwikkeld om het schaalbaarheidsprobleem van Ethereum op te lossen. Door de manier waarop blockchain-technologie werkt is het lastig om duizenden transacties per seconde te verwerken, wat nodig is om applicaties op grote schaal aan te kunnen bieden.

Om die reden ontstaat er nu een tweede laag bovenop Ethereum. Onder andere het Amerikaanse Coinbase lanceerde met Base recent een tweede laag. Inmiddels is de blockchain van Coinbase al de grootste tweede laag op het gebied van het aantal unieke adressen en dagelijkse transacties.

Qua transactievolume domineert Arbitrum de markt nog. In een kleine twee jaar is de totale waarde die opgesloten zit in deze Layer-2 oplossingen met een factor drie gegroeid naar 9 miljard dollar, zo blijkt uit de data van L2Beat.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ethereum nieuws

Bankgigant lanceert getokeniseerd geldmarktfonds op Ethereum
Historische lancering Ethereum Futures ETF is een feit
Goed Nieuws: Bitcoin en Ethereum Prijzen Schieten Omhoog in Oktober
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je in november 2021 voor 1000 euro aan Shiba Inu (SHIB) had gekocht
Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43