Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Ethereum hard fork is een succes en Sepolia testnet maakt zich klaar voor The Merge

Het uitstellen van de moeilijkheidsgraadbom met de Gray Glacier hard fork is gisteren succesvol verlopen op het Ethereum netwerk. De moeilijkheidsgraadbom maakt Proof-of-Work mining op Ethereum zo moeilijk, dat het praktisch onmogelijk is om na dat moment nog door te minen.

Het idee is om met de bom iedereen te dwingen op Proof-of-Stake over te gaan. De update naar Proof-of-Stake is echter niet op tijd af, waardoor de bom uitgesteld moest worden.

Uitstel tot oktober

De Gray Glacier hard fork werd actief met het minen van bloknummer 15050000 op 30 juni. Dankzij de hard fork wordt de moeilijkheidsgraadbom met 700.000 blokken uitgesteld. Dat geeft de ontwikkelaars van Ethereum ongeveer 100 dagen extra de tijd om alles gereed te krijgen. Wat betekent dat de langverwachte Merge voor midden-oktober op de planning staat.

Het is niet de eerste keer dat de moeilijkheidsgraadbom is uitgesteld. De vorige uitstel actie vond plaats in december 2021, waarmee de bom tot medio-2022 werd uitgesteld. Maanden later speelt zich dus wederom hetzelfde liedje af, waardoor mensen zich terecht afvragen in hoeverre Ethereum daadwerkelijk klaar is voor The Merge.

Sepolia Merge klaar voor lancering

Ontwikkelaar Tim Beiko maakte via Twitter bekend dat het Sepolia testnet de komende dagen ook een Merge gaat oefenen. Daarmee wordt Sepolia nummer twee van de drie testnets die een Merge gaat oefenen. “Na jaren van werk om Proof-of-Stake naar Ethereum te brengen, zijn we nu eindelijk in de laatste testfase aangekomen: oefenen op het testnet!”, aldus een enthousiaste Beiko.

De exacte datum voor The Merge van het mainnet staat echter nog niet vast. Op de Ethereum Foundation website staat namelijk de betrekkelijk vage deadline van het derde of vierde kwartaal van 2022. “De datum voor de Ethereum mainnet Proof-of-Stake transitie staat nog niet vast. Iedere bron die iets anders claimt is waarschijnlijk een scam. Updates worden op deze blog gepubliceerd”, aldus de Ethereum Foundation.

Ethereum nieuws

Ethereum-whale uit ICO-tijdperk verplaatst 145.000 ETH Ethereum-whale uit ICO-tijdperk verplaatst 145.000 ETH
Coinbase CEO: “We stoppen met Ethereum staking als dat moet van de overheid” Coinbase CEO: “We stoppen met Ethereum staking als dat moet van de overheid”
Slapende Whale met meer dan 145.000 ETH eindelijk weer actief Slapende Whale met meer dan 145.000 ETH eindelijk weer actief
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten