Ethereum hard fork uitgesteld tot begin Oktober

Ethereum’s testnet activatie van de Istanbul hard fork is uitgesteld tot begin Oktober, zegt de communitymanager van de Ethereum Foundation, Hudson Jameson.


Vertraging

Op 6 September gaf Jameson als antwoord op de oproep van een ontwikkelaar, dat de lancering van het testnet van de hardfork nu gepland staat in begin Oktober. Hij voegde hieraan toe:

“Voor iedereen die luistert en niet weet hoe dit werkt, kiezen we een bloknummer dat we naar schatting rond 2 oktober hebben. Dat kan echter een of twee dagen achter- of voorlopen op basis van hoe snel blokken worden geproduceerd tussen nu en dan.”


Eerdere vertraging

Op 28 Augustus kwam al naar voren dat Parity, een blockchain-infrastructuurbedrijf dat de kern van het Ethereum-netwerk runt, de geplande hard fork al had uitgesteld tot 6 september. Parity-kernontwikkelaar Wei Tang zei op dat moment dat de organisatie ten minste nog twee weken nodig had voordat ontwikkelaars verder konden gaan met het selecteren van een bloknummer voor de fork in Istanbul. Tang zei destijds:

“We hebben tot 6 september de tijd nodig om de implementatie te voltooien. Niet alleen omdat we EIP’s te laat hebben geaccepteerd, maar nu zijn we toevallig een grote codes aan het herstructureren en we willen ze waarschijnlijk eerst samenvoegen voordat we Istanbul EIP toevoegen. ”


De Ethereum-blockchain loopt langzaam vol

Mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, meldde eerder dat de blockchain van Ethereum bijna vol is, wat nieuwe adoptie door potentiële Ethereum-bijdragers lijkt af te schrikken. Buterin voegde toe:

“Schaalbaarheid is een groot knelpunt, omdat de Ethereum-blockchain bijna vol is. Als u een grotere organisatie bent, is de uitkomst dat als we lid worden, uw organisatie niet alleen voller zal zijn, maar dat we met iedere bestaande klant zullen concurreren om transactieruimte. Het is al duur en het zal door ons zelfs vijf keer duurder zijn. Er is druk om te voorkomen dat mensen meedoen.”


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken