Cardano Nieuws, Dogecoin Nieuws, Nieuws, Trending

Cardano Nieuws, Dogecoin Nieuws, Nieuws, Trending

Ethereum heeft 2x zoveel ontwikkelaars als Bitcoin


Ethereum (ETH) heeft veruit de meeste ontwikkelaars die werken aan het basisprotocol van alle cryptocurrencies. Dit wordt duidelijk uit een rapport van Electric Capital.


Ethereum is ver uit de grootste

Ethereum heeft dus het grootste ontwikkelaars team in de hele cryptowereld. Gemiddeld dragen 216 ontwikkelaars per maand codes bij aan het Ethereum netwerk. In het rapport staat beschreven dat het waarschijnlijk nog meer zijn. Ecosysteem projecten worden niet meegeteld.

Bitcoin, de grootste cryptocurrency ter wereld, heeft ook een zeer gezond aantal ontwikkelaars. BTC telt gemiddeld meer dan 50 ontwikkelaars per maand.

Als we kijken naar het aantal developers die bijdragen aan het kernprotocol dan is Ethereum ook verreweg het meest actief. ETH kent maandelijks 99 ontwikkelaars die hieraan bijdragen. In tegenstelling met Bitcoin die ongeveer 47 kernprotocol ontwikkelaars per maand heeft.

In het rapport wordt ook duidelijk dat grote cryptocurrencies als EOS, Tron (TRX) en Cardano (ADA) gemiddeld meer dan 25 maandelijkse ontwikkelaars van kernprotocollen hebben.


Er blijven veel ontwikkelaars ondanks markt crash

Wat misschien nog wel het belangrijkste punt is in het rapport, is dat hoewel de markt 80 procent van haar waarde verloor, de maandelijkse actieve ontwikkelaars met slechts 4 procent is gedaald.

Volgens de gegevens van het bedrijf dragen meer dan 4000 ontwikkelaars per maand codes bij aan meer dan 2.800 publieke cryptomunten.

Dogecoin (DOGE) heeft al maanden geen ontwikkelaars gehad terwijl de Litecoin (LTC) ontwikkelaarsbasis gevallen van 40 ontwikkelaars per maand tot slechts drie in het afgelopen jaar.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten