Ethereum, ether
Ethereum

Ethereum herpakt 1.300 dollar niet, analisten voorspellen nieuwe correcties

Het Ethereum netwerk is deze week één stap dichter bij The Merge gekomen met de succesvolle transitie van het Sepolia testnetwerk. Na dat kleine succes begon de Ethereum koers aan een rally die het tot 1.280 dollar bracht op 8 juli. Daarna kwam de koers echter in een neerwaartse trend terecht en vandaag handelt het weer op 1.147 dollar.

Terugval naar 1.020 dollar in de maak?

De recente prijsactie van Ethereum die volgde op de succesvolle Merge van Sepolia geeft volgens Crypto Feras “meer duidelijkheid dan Bitcoin” op dit moment. Die daar de volgende grafiek bij publiceerde op zijn Twitter. Hierin is een duidelijk trendkanaal te zien die Ethereum mogelijk terugbrengt naar ongeveer 1.020 dollar.

Daarnaast heeft zicht op de 4-uurs grafiek een dubbele top gevormd die mogelijk meer slecht nieuws betekent voor de koers. “Zowel Bitcoin als Ethereum vormen een vergelijkbare dubbele top, wat een bearish signaal is”, aldus Profit Blue via Twitter. Op basis van zijn analyse verwacht Profit Blue meer neerwaartse prijsactie voor beide assets.

Al weken in dezelfde prijsrange

Ethereum handelt op dit moment al een paar weken in de range tussen 1.050 en 1.245 dollar. Hiermee heeft het meest succesvolle smart contract platform een paar duidelijke steun- en weerstandsniveaus waar we mee kunnen werken. Op de weekgrafiek ligt de steun momenteel op 1.050 dollar, terwijl we de grootste weerstand op 1.200 dollar tegenkomen.

Voor de dagelijkse grafiek ligt de steun op 1.130 dollar en vinden we de eerste weerstand op 1.245 dollar. In de bovenstaande grafiek heeft Nikadesh een stijgende driehoek ontdekt die in een steeds nauwere range handelt. Als het Ethereum lukt om daar bovenuit door te breken, dan staan ons waarschijnlijk een paar groene dagen te wachten. Lukt dat niet, dan wordt het weer tijd om naar beneden te kijken.

Ethereum nieuws

Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Nieuwe Ethereum-upgrade maakt verlies van privésleutels verleden tijd
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?