Ethereum (ETH) Logo
Ethereum

Ethereum herpakt 2.000 dollar, netwerk oogt zeer bullish

De Ethereum koers is vandaag weer boven de 2.000 dollar uitgeklommen en handelt op het moment van schrijven zelfs op 2.073 dollar. Over de afgelopen week gemeten is de Ethereum koers zelfs met 4,70 procent gestegen en daarmee lijkt het bullish momentum weer voorzichtig terug te keren voor de nummer twee van de markt.

Des te meer omdat ook de activiteit op het netwerk van Ethereum in de lift zit, wat meestal een goed signaal is voor de koers.

Activiteit op Ethereum in de lift

Decentrale financiële applicaties (DeFi) zijn een belangrijk onderdeel van het ecosysteem van Ethereum. Op 24 november lag de totale waarde van de assets in de smart contracts van DeFi-applicaties op 48,63 miljard dollar.

Dat vertegenwoordigt een stijging van 5 procent ten opzichte van afgelopen week volgens de data van DappRadar.

EThereum prestaties defi
Bron: dappradar.com

Daarmee is Ethereum nog altijd de grote baas op het gebied van DeFi. De nummer twee van de markt is namelijk BNB Chain en die moeten het doen met 2,04 miljard dollar aan assets.

Ethereum is ook weer de grote baas op het gebied van NFT-verkopen, nadat Bitcoin de nummer twee van de markt even had ingehaald op dit vlak. Over de afgelopen 24 uur zijn er weer voor 12,6 miljoen dollar aan NFTs verkocht.

Kan Ethereum ooit Bitcoin inhalen?

Het gaat goed met het netwerk van Ethereum, maar qua marketcap ligt het nog mijlenver achter op Bitcoin. Ethereum heeft op het moment van schrijven een market cap van 248 miljard dollar, terwijl Bitcoin het mag doen met 731 miljard dollar.

Daarmee is de market cap van Bitcoin bijna driemaal zo groot als die van Ethereum.

Inmiddels bestaat Ethereum ook al ruim 8 jaar (lancering in juli 2015) en moeten de echte belangrijke applicaties op de blockchain nog doorbreken. Je kunt je inmiddels afvragen of die nog wel gaan komen.

Voor Bitcoin is het antwoord simpel. Bitcoin is een decentrale valuta, die is ontwikkeld door Satoshi Nakamoto om mensen een digitale vorm van cashgeld en schaarste te geven. Bitcoin doet dus al waar het voor gemaakt is, terwijl voor Ethereum de ultieme toepassing nog niet is gevonden.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ethereum nieuws

Crypto analist wijst op Ethereum ‘Mega Wedge’ die koers omhoog zal laten schieten
Bitwise voorspelt 50% kans op lancering van Spot Ethereum ETF in mei
‘Dencun update niet genoeg om Ethereum op te schalen’
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen