ethereum
Ethereum

Ethereum herpakt zich maar neerwaartse trend blijft intact

De Ethereum koers is erin geslaagd om te herstellen en handelt op het moment van schrijven boven de 1.860 dollar. Om een nieuwe rally te beginnen moet de munt volgens Aayush Jindal echter de 1.920 dollar herpakken. Dat is blijkbaar wat nodig is om een nieuwe bullish trend te beginnen voor de grootste altcoin van de markt.

Bijzondere opleving

Dat de koers van Ethereum erin geslaagd is om op te leven is bijzonder te noemen. Deze week staat immers in het teken van de aanval van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op zowel Binance als Coinbase.

Veel cryptocurrency’s worden plotseling als effecten voor de Amerikaanse wetgeving bestempeld en dat lijkt een negatieve ontwikkeling voor de industrie. Zeker als de rechter de SEC gelijk geeft in hun oordeel.

Dat zou kunnen betekenen dat veel munten van de beurzen moeten verdwijnen en de markt verder onder druk komt te staan. Voor nu is dat echter speculatie en lijkt de markt niet onder de indruk van het geweld van de SEC.

Het kan zijn dat de markt inmiddels zo gewend is aan slecht nieuws in relatie tot de SEC, dat het de koersen ook niet echt meer omlaag kan drukken. We zagen natuurlijk heel even een daling op maandag, maar inmiddels is Ethereum weer hersteld.

Moeten we ons zorgen maken?

Voor nu laat Ethereum vooral kracht zien, maar als de digitale munt er niet in slaagt om de weerstand van 1.900 dollar te doorbreken, dan zou dat weleens van korte duur kunnen zijn. De eerste steun op de weg naar beneden ligt op het niveau van 1.860 dollar en het 100-uurse simpele bewegende gemiddelde.

Mochten die breken, dan is de kans aanwezig dat Ethereum verder omlaag glijdt. Daarna vinden we steun in de zone van 1.840 dollar waar ook het 50% Fibonacci-niveau ligt van de recente swing omhoog vanaf 1.777 dollar naar 1.898 dollar.

Als we de 1.840 dollar niet houden, dan is de kans aanwezig dat de koers zaakt naar 1.775 dollar of zelfs naar de 1.740 dollar in de komende handelssessies. Ook de MACD begint op de uurgrafiek momentum te verliezen voor Ethereum, wat over het algemeen een gevaarlijke trend is.

Ethereum nieuws

Cardano oprichter ontkend complottheorie over Ethereum aanval tegen Ripple
Ethereum handelt 27 procent onder zijn eerlijke waarde
Ethereum passeert Bitcoin op cruciale statistiek
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Kan je nog miljonair worden van Shiba Inu?
Shiba Inu’s Shibarium in de problemen na totale ineenstorting van activiteit