Ethereum herstelt zich terwijl Bitcoin stabiel blijft

De prijs van Ethereum, de op een na grootste cryptomunt, heeft zich na een verschrikkelijke week enigszins hersteld.


Een klein herstel voor Ethereum

De Ethereum koers heeft een spannende week achter de rug. Afgelopen woensdag bereikte ETH haar hoogste punt in twee jaar tijd van $487, maar zakte op zaterdag terug tot een dieptepunt van $316. Dat is een daling van 35% in slechts drie dagen tijd.

Vandaag was een stukje positiever. De Ethereum prijs steeg vandaag tot $356, wat een stijging van 12% is. Het is echter nog steeds ver verwijderd van de piek van $487, maar traders lijken voor nu blij dat ze niet nog veel meer geld hebben verloren.

ETH prijs herstelt – Bron: Tradingview

De vraag waar veel analisten over speculeren is waarom Ethereum zo ongenadig hard getroffen werd in de afgelopen dagen. Misschien had het iets te maken met SushiSwap, het project dat de angst in de DeFi gemeenschap aanwakkerde nadat de oprichter gisteren al zijn tokens op de markt had gedumpt.

De oprichter verdiende daar ongeveer $14 miljoen aan, maar zoveel is dat nou ook weer niet. Er zit namelijk nog ongeveer $1 miljard in de protocollen van SushiSwap. Nomi droeg later de controle over de contracten over aan de CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, die beloofde de macht over te dragen aan de community. De Sushi prijs steeg toen met meer dan 50%. Op dat zelfde moment zagen we ook de ETH prijs wat herstellen.

 

Bitcoin blijft stabiel

De Bitcoin koers bleef redelijk stabiel. De prijs van de grootste cryptovaluta, is vandaag met 0,33% gestegen tot de huidige prijs van $ 10.230.

Dat is een relatief kleine prijsstijging. Maar het is belangrijk vanwege zijn rust: Bitcoin daalde eerder deze week van $ 12.369 – zijn jaarlijkse hoogste punt – tot iets minder dan $ 10.000.

BTC prijs blijft stabiel – Bron: Tradingview

In de crypto wereld beschouwen beleggers de prijs van $10.000 als een maatstaf voor de hele industrie, aangezien Bitcoin de grootste cryptocurrency is op basis van marktkapitalisatie en een enorme invloed heeft op de hele markt.

Als de prijs van Bitcoin hoger is dan $10.000, is alles in orde. Als het lager is dan $10.000, is het tijd voor paniek. De extra nul die we zien nu BTC weer stevig boven de $10.000 staat zal wat zorgen wegnemen bij crypto investeerders.