Ethereum logo, Ether
Ethereum

Ethereum is de enige crypto die nog een Spot ETF goedkeuring kan krijgen

Cathie Wood, CEO van investeringsfirma Ark Invest, heeft in een interview met het Wall Street Journal (WSJ) uitgesproken dat ze verwacht dat Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) de enige cryptomunten zullen zijn die goedkeuring zullen krijgen voor een Spot Exchange Traded Fund (ETF) in de Verenigde Staten.

Alleen Ethereum krijgt nog een ETF

Op 11 januari heeft Bitcoin al een eigen Spot fonds op de Amerikaanse beurs gekregen. Volgens Cathie Wood van Ark Invest is het waarschijnlijk dat Ethereum een vergelijkbaar fonds zal verkrijgen, maar zij verwacht dat het daarbij zal blijven. Hiermee ontkracht ze de geruchten over de mogelijke introductie van een XRP ETF.

Ethereum ETF aangevraagd

Wood is een bekende naam in de wereld van Spot ETFs. Haar bedrijf lanceerde de ARK 21 Shares Bitcoin ETF, een BTC Spot ETF die onlangs een mijlpaal bereikte met $1 miljard aan beheerd vermogen. De toenemende populariteit van deze ETFs stimuleert de crypto markt verder; zo overtrof de koers van BTC in de laatste 24 uur een waarde van $52.000.

Ark Invest heeft zijn zinnen gezet op uitbreiding en heeft reeds een aanvraag voor een Ethereum Spot ETF ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC) in de Verenigde Staten. Er wordt verwacht dat er rond de zomer meer informatie beschikbaar komt over deze aanvraag en de kans op goedkeuring.

Analisten kijken optimistisch naar de mogelijke komst van een ETH ETF. Een vooraanstaand industrie-expert en Chief Investment Officer bij het crypto platform Bitwise is van mening dat een Ethereum Spot fonds relatief snel groen licht zou kunnen krijgen van de regelgevende instanties.

Regelgevende uitdagingen

Volgens Bloomberg analist James Seyffart is de kans klein dat andere cryptocurrency fondsen goedkeuring krijgen van de SEC. De terughoudendheid van de regelgevende instantie is onder meer te wijten aan juridische complicaties, zoals blijkt uit de voortdurende juridische strijd tussen Ripple en de Amerikaanse autoriteiten betreffende XRP. Deze situatie heeft al geruime tijd een negatieve invloed op de koers van deze populaire altcoin.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC