Bitcoin, ethereum, BTC, ETH
Ethereum

‘Ethereum is een grotere investeringskans dan Bitcoin’

Bitwise Chief Investment Officer (CIO) Matt Hougan is ervan overtuigd dat Ethereum een grotere investeringskans is dan Bitcoin. Sterker nog, volgens Hougan is Ethereum de beste investering in de hele crypto-wereld. “Ethereum is een nieuw wereldwijd computerplatform dat de complete financiële industrie en de creatieve wereld op zijn kop kan zetten”, aldus Hougan.

Waarom is Ethereum interessant?

Wat Ethereum anders maakt dan de rest is volgens Hougan dat de waarde wordt gedreven door cashflows. “Dat is anders dan bij de meest andere cryptocurrency’s”, aldus Hougan.

“Hoe meer mensen het Ethereum netwerk gebruiken, hoe meer omzet de blockchain genereert. Die omzet komt ten goede aan de tokenhouders van Ethereum via de crypto-equivalent van buybacks en dividenden”, zo gaat hij verder.

Buybacks refereert naar het terugkopen van eigen aandelen door bedrijven in de traditionele financiële wereld. Wat Ethereum ‘doet’ door een deel van de transactiekosten te verbranden.

Verder stelt de CIO van Bitwise, de grootste crypto-indexfondsmanager in de Verenigde Staten, dat Ethereum het thuis is van de grootste hoeveelheid applicaties en ontwikkelaars binnen de crypto-wereld.

Grote bedrijven gebruiken Ethereum

Als laatste ziet Hougan dat grote bedrijven nu al op Ethereum springen. Niet om de asset zelf te kopen, maar om het platform te gebruiken.

“Voorbeeld 1: Nike haalde 200 miljoen dollar aan omzet binnen via digitale goederen op Ethereum in de afgelopen jaren. Voorbeeld 2: PayPal lanceerde een nieuw betaalsysteem op Ethereum. Voorbeeld 3: Goldman Sachs structureerde een obligaties van 100 miljoen dollar op Ethereum.

Die obligatie, voor wat het waard is, veranderde binnen 1 minuut definitief van eigenaar, in plaats van de gebruikelijke 5 dagen”, zo gaat Hougan verder.

Op het moment van schrijven tikt de Ethereum koers binnen op 1.644 dollar. Dat levert een market cap van 197 miljard dollar op, waarmee het nog ruim tweemaal kleiner is dan de 539 miljard van Bitcoin.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ethereum nieuws

Crypto analist voorspelt Ethereum koers van 3.400 dollar
Societe Generale geeft zijn eerste obligatie uit op Ethereum
Ethereum koers van 2.515 dollar in aantocht?
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers