Ethereum is nog steeds niet klaar voor DeFi

Ethereum moet zijn problemen snel gaan oplossen. Critici beweren massaal dat ETH netwerk nog steeds niet klaar is voor DeFi.


DeFi projecten gaan massal naar Ethereum

Terwijl DeFi projecten massaal naar Ethereum komen, waarschuwen experts dat het netwerk nog niet klaar is voor deze enorme hype.

Martin Froehler is een wiskundige en de voormalig hedgefondsbeheerder en oprichter van het Oostenrijkse cryptohandelplatform Morpher. Hij vertelde dat hoewel Ethereum het beste is wat de blockchain-industrie heeft te bieden voor DeFi, de huidige mogelijkheden van het netwerk niet voldoende zijn:

“Ethereum kan slechts 15 transacties per seconde aan en heeft een bloktijd van 15 seconden. Dit is een eeuwigheid is in de financiële wereld. Door te ontwerpen heeft iedereen die ermee omgaat de Ether nodig. Dit is een enorme drempel voor toegang en massale acceptatie. “

Froehler beschouwt Ethereum als het meest gedecentraliseerde smart contractplatform. Maar omdat het netwerk nog steeds problemen heeft, moesten ontwikkelaars naar oplossingen zoeken om het netwerk toch te laten werken. Froehler voegde toe:

“Er is crypto grafisch bewijs voor alles wat er op de sidechain van Ethereum gebeurt. Mensen kunnen handel drijven zonder de Ether nodig te hebben. Ze betalen geen kosten, genieten van een afwikkelingstijd van één seconde en zijn volledig onafhankelijk van de vele opstoppingen op het Ethereum-netwerk. “


Niet geanticipeerd op de DeFi hype

Veel spelers in de industrie hebben het gevoel dat Ethereum niet op de DeFi hype heeft geanticipeerd. Zelfs met de aanstaande netwerkupgrade, Ethereum 2.0, is het netwerk nog steeds niet klaar om DeFi te bedienen.

Ethereum 2.0 zou de prestaties moeten verbeteren, maar de hoge gasprijzen kunnen nieuwe gebruikers afschrikken. Sergej Kunz, CEO van gedecentraliseerde exchange 1inch, zei tijdens op 3 september dat de Ethereum infrastructuur niet over de capaciteit beschikt om de DeFi omgeving te hosten:

“Je moet over alles nadenken. Je kunt smart contracten naar de code migreren, maar het is niet schaalbaar. Om te kunnen schalen, moet je standaarden creëren en nieuwe protocollen introduceren op basis van de nieuwe sharded architectuur, zoals NEAR, vergelijkbaar met Ethereum 2.0. “

Op hetzelfde evenement wees Mounir Benchemled, oprichter en CEO van middleware layer ParaSwap, op de ingewikkeldheid van het uitleggen gebruikers hoe layer-2 werkt. Daarnaast wees hij op risico dat het geld niet onmiddellijk aan deze gebruikers kan worden betaald. Dit is voor hen de grootste zorg. Benchemled zei ook dat het niet praktisch is voor alle DeFi projecten om over te stappen naar Ethereum 2.0:

“Om het te laten werken, zouden alle applicaties naar één platform moeten gaan. Grote projecten kunnen overeenstemming hebben. Voor andere projecten die hun eigen agenda hebben, kan het echter moeilijk zijn. Er zullen nieuwe overbruggingen worden gebouwd om interoperabiliteit mogelijk te maken. “

Ondanks de uitdagingen voor de Ethereum blockchain, voegt Morpher’s Froehler zich bij de andere pro DeFi stemmen. Dit doet hij door te zeggen: “DeFi is hier om te blijven.”